Da li ste već prilagodili vašu skincare rutinu, kako biste se nosili s promenama koje donosi porast temperature? Ovde najpre mislimo na prelazak na lagane hidratantne kreme za negu lica koje će pružiti potrebnu hidrataciju, ali neće ostaviti osećaj težine ili masnoće na koži.

Za većinu nas, leto može izazvati povećanu proizvodnju ulja na koži, a verovatno ćemo se suočiti i sa neželjenim efektima povećanog izlaganja suncu, i uprkos korišćenju visokog zaštitnog faktora. Kao dodatnu pomoć, u igru pozivamo lagane i gelaste formulehidratantnih krema koje bi trebalo da zamene dosadašnje bogatije i gušće proizvode. Najbolji letnji hidratantni proizvodi će se brzo upijati, neće doprinositi višku ulja, smiriće crvenilo ili iritaciju i po želji, pomoći će u pripremi kože za nanošenje šminke.

Nastavite da čitate kako biste otkrili 5 najboljih hidratantnih proizvoda za lice koje preporučujemo za leto 2024!

La Roche-Posay Toleriane Double Repair Face Moisturizer

Proverena klasika, ova drogerijska formula je jedna od omiljenih u našoj redakciji. Ono što je čini toliko voljenom jeste činjenica da je istovremeno nežna, ali efikasna. Njena formula bez ulja oslanja se na ceramide, glicerol (hidratant) i niacinamid (sastojak poznat po tome što rešava probleme sa neujednačenim tenom, proširenim porama i viškom ulja) kako bi pružila dugotrajnu hidrataciju bez masnog završetka. Generalno odgovara svim tipovima kože, ali ukoliko se borite sa veoma masnom kožom, sugerišemo da odaberete mat verziju.

La-Roche-Posay-Toleriane-Double-Repair-Face-Moisturizer-a719f742366e4e1ab5eb25af97371d90.jpg
La Roche Posay 

Neutrogena Hydro Boost Water Gel 

Puna moćne hijaluronske kiseline, ova krema je omiljena među dermatolozima, urednicima i drugim korisnicima. Iako je izuzetno lagana, ova hidratantna krema je bogata i hranljiva. Hladi pri kontaktu s kožom i vrlo brzo se upija. Trebalo bi da odgovara i onima sa masnijom kožom, sklonoj aknama (zahvaljujući njenoj gelastoj formuli). 

neutrogena-hydro-boost-hyaluronic-acid-hydrating-gel-cream-093f89976f1042008a3e62e63b095cba.jpg
neutrogena 

Charlotte's Magic Water Cream

Ovo je "sveti gral" za kombinovanu kožu. Takva koža često se bori sa suvim delovima, dok je istovremeno sklona aknama, pa je neophodno paziti kako se ne bi pretaralo. Njena lagana tekstura omogućava udobno nanošenje šminke i drugih proizvoda za negu kože (naš redosled upravo je ovakav + neophodni proizvod sa SPF-om). Pogodna je i za dnevnu i noćnu upotrebu.

eD6S4KAHMSd8wpL8FCBj7D-768-80.jpg.jpg
Charlotte Tilbury 

LaNeige Water Bank Blue Hyaluronic Cream Moisturizer

Ovaj proizvod donosi pravu eksploziju hidratacije putem hijaluronske kiseline. Preporučuje se osobama sa normalnom, suvom i kombinovanom kožom. U skladu sa njenim imenom, ova krema ostavlja rosni osećaj koji čini da naša koža izgleda kao da smo svakoga dana popili propisnih litar i po vode.

dBZxZMAvmMtFAxZBbiCtGL-768-80.jpg.jpg
La neige 

Korres Greek Yoghurt Nourishing Probiotic Gel-Cream

Gelasta struktura ove kreme sa probioticima umiriće vašu iritiranu kožu i umanjiti njeno crvenilo tokom leta. Koža izgleda jedro, zdravo i blistavo nakon nanošenja, a Korres je beauty brend koji je od nedavno (zasluženo na našem radaru). Grčki jogurt pruža trenutno osvežavajući osećaj dok tehnologija re-balansiranja mikrobioma štiti i ublažava znakove stresa i umora.

s2338390-main-zoom.jpg
Korres 

 Izvor: ELLE/N.K.