Leto je u punom zamahu, a trend rumenila koje imitira dodir sunca i dalje raste sa bezbroj varijacija na temu. Nakon viralnih hashtagova: "strawberry girl" i "tomato red", na red dolazi "pomegranate makeup".

Pomegranate Makeup TikTok/rudiberry

U pitanju je sofisticiranija verzija prethodnih trendova, s fokusom na sjaj. Uključuje intenzivnu primenu rumenila, te njegovo nanošenje na slepoočnice, usne, kapke i bradu kako bi se postigao sjaj u živoj boji nara. Dodatno, koriste se čak i olovke za stvaranje mekih pega preko nosa i obraza. Kada je šminka gotova, dobijate efekat prirodne, zdrave i sveže kože, blago preplanule na suncu. Priprema kože je minimalna, kao i nanošenje drugih proizvoda - dovoljno je da ranije stavite malo korektora ili tečnog pudera - jer ipak je 40 stepeni u gradu.

Pomegranate Makeup TikTok/madisonamateau

Ne može se zanemariti ni uticaj poznatih ličnosti u širenju ovog trenda. Zaštitni znak Hailey Bieber, ujedno i osnivačice Rhode Skin-a koji u svojoj ponudi ima sjajna rumenila, jesu preplanuli obrazi, a nedavno su se i brojne zvezde pojavile na Vimbldonu s narandžasto-crvenkastim lookom (od Ambike Mod i Jourdan Dunn do Nicole Coughlin).