Probudim se… u 7 ujutru i prva stvar koju uradim jeste da se izmazim sa psima. Nije mi potrebno previše sna, ali definitivno je da sam posle osam sati u najboljem stanju.

Počinjem dan… pranjem zuba i tako što malo čitam dok pijem kafu. Veliki sam ljubitelj knjiga. Posle toga mi bitno je da imam neku vrstu fizičke aktivnosti, da uvedem nešto novo u svoju rutinu vežbanja. Radim pilates tri puta nedeljno i uporedo imam vođene treninge sa Kirsty Godso. A šetam i planinarim u danima kada ne treniram. Najvažnije mi je da osluškujem svoje telo.

Za doručak… započnem dan hladnom kafom i smutijem ili granolom. I onda još kafe koja je moje omiljeno piće! Uvek popijem svoje vitamine, a trudim se i da pijem puno vode.

U mojoj kuhinji uvek imam… voće i jogurt bez laktoze, mnogo povrća, sastojke za salatu i ovseno mleko za kafu. Trudim se da su mi proteinske pločice uvek pri ruci ako me čeka naporan dan.

Moja beauty tajna… je da u frižideru držim roler za lice kako bi ono ujutru „splasnulo“.

Moja omiljena stvar tokom tuširanja… je da koristim piling za telo. Ove godine prestala sam da šamponiram kosu svakog dana.

Negujem svoju kosu… tako što koristim maske, volim Christophe Robin i K18. Nanosim i Olaplex za krajeve da bi se vlasi oporavile posle blajhanja od prošle godine.

Stilizujem svoju kosu… tako što je pustim da se prirodno osuši i da radi šta god želi. Trudim se da je ne diram dok radim. U slučaju da mi je bad hair day, podignem je velikom šnalom ili napravim dve kike.

Proizvod bez kog ne mogu da živim… je YSL Beauty Touche Eclat. Uglavnom samo to i stavljam na lice.

Najbolji beauty savet koji sam dobila… potiče od moje mame. Rekla mi je da ne diram svoje obrve i da uvek nosim kremu za sunčanje.

Moja make-up rutina je… vrlo jednostavna! Koristim YSL Beauty All Hours tečni puder i Touche Eclat Illuminating Pen. I onda zaližem obrve.

Kada izlazim uveče… obično samo dodam šminku na to što sam već nanela tokom dana. Volim YSL Mascara Volume Effet Faux Cils i Rouge Volupte Shine na obrazima i usnama.

Najluđa stvar koju sam uradila u ime lepote… (ili barem najbolnija) jeste lasersko uklanjanje dlaka. Mislim da mnoge žene mogu da potvrde koliko su posle ove intervencije rezultati sjajni.

Moja DYI beauty tajna je… pravljenje limun-vode sa medom što je veoma dobro za kožu i varenje, a pomaže i za jačanje imuniteta.

Kaia Gerber otkriva tajne svoje nege
Profimedia 

Kada pogledam u ogledalo vidim… sebe kakva god da sam tog dana! Ipak, trudim se da se ne ogledam previše.

Za ručak jedem… salatu ili sendvič. Obožavam zeleniš. Hranim se prilično zdravo i trudim se da pratim pravilo 80/80 – 80 odsto zdravo, 80 odsto vremena. Bez obzira na to što sam slaba na čokoladu i bilo koju vrstu paste.

Moj omiljeni recept je… verovatno bilo koja vrsta paste, pogotovo penne alla vodka ili neka vrsta proteina i povrća. Uživam u kuvanju i rado bih sve probala.

Opuštam se… tako što se isključujem iz spoljašnjeg sveta i povezujem sa sobom. To nekada radim čitanjem, meditacijom, šetanjem sa psima ili pisanjem dnevnika.

Moje najluksuznije beauty navike su… redovni tretmani lica.

Moja poslednja beauty opsesija je… ZIIP. Šminkerka Pati Dubroff pokazala mi je kada smo snimale zajedno i odmah sam se ukačila.

Moj večernji beauty ritual… je da po svaku cenu operem lice. Onda obavim celu rutinu i ponekad stavim masku na lice dok čitam.

Poslednja stvar koju uradim pre nego što uveče ugasim svetlo je… da najbližima poželim laku noć, uključujući tu i svoje pse Miloa i Laylu, i da obavezno završim stranu knjige koju čitam.

Poslednji obrok koji bih volela da pojedem… je pizza! Moja porodica zajedno pravi pizzu svake nedelje za večeru i definitivno bih se opredelila za to.

Intervju: Virginie Dolata