Postoji nekoliko ključnih trikova uz pomoću kojih vraćamo svež, negovan i zdrav izgled koži, a jedan od njih je i piling.

S vremena na vreme potrebno je ukloniti mrtve ćelije kože i prljavštine, kako bi se ona što lakše mogla obnoviti i kako bi kreirali ujednačeniji ten, ali koža nije jedina koja 'vapi' za ovim tretmanom!

Iako piling najčešće primenjujemo na našoj koži, on je takođe neophodan i u nezi kose, a uloga mu je zapravo slična.

Čemu služi piling?

Pilingom vlasišta uklanjamo prljavštinu, mrtve ćelije kože, kao i nakupljene proizvode za stilizovanje i negu. Takođe, ono što volimo kod pilinga kose je i to što povećava razmak između dva pranja kose, što je zapravo nešto čemu celo vreme težimo.

Ovakvi pilinzi najčešće su sastavljeni od čestica morske soli, koje pomažu kod pročišćavanja vlasište i uklanjaju nečistoće koje se stvaraju na vlasištu tokom dana.

Koliko često se praktikuje?

Piling kose idealno je uraditi jednom nedeljno, a osim što ćete ukloniti sve ono što se na kosi ne bi trebalo zadržavati, pospešićete delovanje omiljenih proizvoda za negu poput hranljivih balzama ili maski.

Kako se koristi?

Pilinzi za kosu se koriste pre šamponiranja, nakon što dobro navlažite vlasište kose počnite nežno da masirate proizvod oko tri minuta. Zatim dodajte vodu, zapenite i rasporedite po celoj dužini, a zatim temeljno isperite.

Rezultati? Kosa je sjajnija, lakša za održavanje i duže čista.