Većini žena je osim prekomerne telesne težine još veća preokupacija - celulit.

Neretko primećujemo kako vitke žene, ali i mlade devojke, imaju na nogama karakteristične "džepiće" pomorandžine kore, odnosno celulita. U ređim slučajevima moguć je i kod muškaraca, ali se većinom javlja kod žena nakon puberteta jer je povezan s metabolizmom estrogena.

Satistika kaže da čak 85 do 98 odsto žena ima celulit, koji je estetski, a ne zdravstveni problem.

Kako sprečiti stvaranje celulita

Pre svega, potrebno je da osigurate dovoljno tečnosti vašem telu (barem dve litre dnevno) kako bi se pospešila razmena materija, a samim tim i uklanjanje toksina. Pri tome se prvenstveno preporučuju obična voda i biljni čajevi, od kojih treba istaći one za podsticanje cirkulacije i detoksikaciju organizma. To su čaj od koprive, peteljki trešanja i rastavića. Ovi čajevi imaju 3 puta jači efekat nego sat vremena vežbanja u teretani!

Prerađene i slane namirnice poželjno je izbaciti iz jelovnika, a integralne žitarice, voće i povrće postaviti kao temelj svakodnevne ishrane.

Kao glavni izvor proteina preporučuje se konzumiranje ribe. Kako bi se pospešilo uklanjanje štetnih, otpadnih materija iz organizma preporučljivo je povećati unos namirnica bogatih vitaminom C (obojeno voće i povrće, prirodni voćni sokovi), kalijumom (banane, kajsije, breskve, pomorandže, pasulj, integralne žitarice, orašasti plodovi) i na taj način pobediti celulit iznutra.

Pročitajte više OVDE.