Jutro, posebno tek nakon buđenja treba da bude vaša privatna stvar, vaš prostor i vreme kada se telo vraća u ravnotežu nakon spavanja. Ujutru se u našem organizmu dešavaju razni procesi, koji nam se često ne dopadaju i nisu prijatni, ali izgleda da, prema mišljenju stručnjaka, upravo ti "najružniji" procesi znače da je naše zdravlje dobro.

"Tokom prvih 30 minuta nakon ustajanje vaše telo se restartuje. Temperatura rela i krvni pritisak rastu, a hemikalije i neuroni u vašem telu se prilagođavaju promenama. Može vam se učiniti da su neke stvari koje su se dogodile dok ste spavali odvratne, međutim baš one su pokazatelji da je vaše zdravlje dobro", tvrdi dr Dejvid Gruner.

Dakle, ako ste primetili da vam se telo ujutru ponaša drugačije nego tokom ostatka dana, velike su šanse da je sa vama sve u redu.

1. Krmelji

Ova materija koja se stvara u našim očima nakon sna nekada može da bude malo neprijatna. Ali iako ih imate dosta to samo znači da se vaše oči štite same, čak i kada spavate.

"Materija koja se nalazi oko vaših očiju kada se probudite nastaje kombinacijom prašine, ćelija kože i prirodne sluzi", kaže dr Gruner. "Kada ste budni, ove čestice se ispiraju suzama, ali kada spavate one se talože i to nije ništa strašno".

Ostatak teksta pročitajte OVDE!