Na portalu "ELLE" je 18. marta 2022. godine objavljen tekst koji je sadržao netačne tvrdnje, a koji ovom prilikom ispravljamo.

U tekstu "4 DETOKS VODE KOJE ĆE VAS PREPORODITI:Iskoristite zdrave recepte koji čiste telo od toksina i izbacuju vodu iz organizma" bilo je navedeno da voda sa đumbirom i nanom, ili jagodama i bosiljkom, ili krastavcima i limunom ili krastavcima utiče na detoks organizma, sprečava nadimanje, čisti organizam od toksina, ubrzava metabolizam, utiče na mršavljenje, jača imuni sistem i metabolizam, reguliše pH tela i popravlja naše raspoloženje. Analiza fektčekera je pokazala da ne postoje naučni dokazi da napici, niti voda sa đumbirom i nanom, ili jagodama i bosiljkom, ili krastavcima i limunom ili krastavcima, mogu da očiste organizam od toksina i utiču na mršavljenje.

Zato, tvrdnja da voda sa đumbirom i nanom, ili jagodama i bosiljkom, ili krastavcima i limunom ili krastavcima utiče na mršavljenje potpada pod pseudonauku zbog čega ispravljamo prvobitnu verziju teksta.