Na predstojećem 50. Belgrade Fashion Weeku, osim revija poznatih domaćih brendova, predstaviće se i mladi modni dizajneri Aleksandar Latinović, Vila Pajkić i Nenad Pavlović, koji su pobedili na takmičenju We Together, IQOS brenda i BFW-a.

Revija pod nazivom ORIGINALS održaće se u subotu, 12. novembra, na Dorćol Platz-u, a tim povodom pitali smo Vilu Pajkić kakav je osećaj izlagati na ovako značajnoj manifestaciji.

’’Iskreno, samo moje učestvovanje na IQOS takmičenju na 49. Belgrade Fashion Weeku bila je za mene ogromna stvar. Ne mogu rečima da objasnim koliko mi je značilo da, nakon što sam pokazala svoje prve modele, dobijem toliku podršku, osvojim drugo mesto i dobijem priliku da predstavim svoju prvu kolekciju. Sama činjenica da se to odigrava na jubilarnom 50. BFW koji ima ogroman značaj je potpuno surealna za mene. Nadam se da ću ispoštovati sve legendarne dizajnere i ljude koji su kroz oranizaciju ovog događaja decenijama radili, prikazivali svoje kreacije i izgradili kolektiv koji daje ovakve prilike mladim dizajnerima da se kreativno izražavaju.’’

Mlade nade srpske modne scene na svojoj prvoj samostalnoj reviji predstaviće jedinstvene komade inspirisane dizajnom i bojama IQOS ORIGINALS uređaja. Četiri smele boje, vedra tirkizna, jarko crvena, upečatljiva srebrna i elegantna teget, koje čine srž vizuelnog identiteta IQOS ORIGINALS edicije, bile su inspiracija mladim dizajnerima za modele koji će se naći na ORIGINALS reviji.

LiveProduction1FWPMISelection-5749 (1).jpg
iqos 

Od Vile smo saznali i šta je bila njena inspiracija za ovu kolekciju:

‘’Što se kolekcije tiče, za inspiraciju sam uzela crno-bele fotografije, koje u svom sadržaju imaju elemente kontrasta, čvrstoće, asimetrije, emocija i ulice. Ovi elementi se kroz alegoriju oslikavaju u silueti, strukturi, materijalima i dizajnu samih modela. Htela sam da moja prva kolekcija bude lična i da se projektuje kroz neku moju realnost. U ovom periodu mog života i kroz istraživanje ovih fotografija, došla sam do zaključka da ništa nije u ekstremu, već sve postoji u etru, u međuprostoru svetlosti i tame. Postojanje leži u nijansama. Sivi tonovi ahromatske fotografije, kao balans realnosti, inspiriše moj cilj dostizanja ekvilibrijuma.’’

IQOS ORIGINALS je proizvod koji ne sagoreva već zagreva duvan zbog čega je bolja alternativa cigaretama. Ipak, proizvod nije bez rizika jer oslobađa nikotin koji izaziva zavisnost.