Iako se čini da smo i dalje u dubinama duge, sive zime, prolećno vreme prizivamo vedrim duhom i sunčanijim bojama. U odnosu na modne, beauty lookovi na revijama za ovu sezonu bili su znatno odvažniji, šareniji i zabavniji. Nosimo parke, cargo pantalone i bucket kape, ali sve to u kombinaciji sa ružičastim rumenilom i belim ajlajnerom.

U nastavku pogledajte koji beauty trendovi će obeležiti proleće 2023.

1. DRAPING TEHNIKA RUMENILA

Draping tehnika stavljanja rumenila, kojom svoje slepoočnice i obraze bojite jarkim nijansama ružičaste ili crvene, prvi put je postao popularan 70-ih godina. Od tada su ga nosili svi od Rihanne na Met Gali 2017. do Ariane Grande prošlog leta. Zahvaljujući brendovima Aliette, Christian Covan i Etro, trend lepote će biti aktuelan i ovog proleća.

profimedia-0724396139.jpg
Showbit.com / ShowBit / Profimedia Aliette

2. WET LOOK

Da li je uopšte moguće zamisliti nedelju mode bez modela koji izgčedaju kao da su došli sa seta Flashdance-a? Ove sezone kod brendova Atlein, Giambattista Valli, Balmain i Dries Van Noten (da ne pominjemo Marni, Proenza Schouler i Molly Goddard), dominiraju zalizana kosa i mokri talasi.

profimedia-0730658139.jpg
Anthea Simms / Camerapress / Profimedia Atlein Paris

3. UKRASI

Šljokice su ultimativni izbor ovog proleća - i svi dizajneri, šminkeri i influenseri su saglasni u tome. Od svetlucavih obrva na Peter Do pisti, do zlatnih ukrasa na kapcima na Giorgio Armani reviji - svi žele efekat glamura. Ekstra dodatak? IQOS 3 duo maske u metalik nijansama – da bolja alternativa cigaretama bude i više stylish.

profimedia-0722664189.jpg
Jonas Gustavsson / ddp USA / Profimedia Peter Do

IQOS+3+DUO+DOOR+COVER+Tidal+Blue-pmi_G0000562_00_cz-1638372530682.jpg
iqos 

4. JARKE MAT SENKE

Da li se sećate svih onih raznobojnih paleti senki koje ste ostavili negde u srednjoj školi? Vreme je da ih vratite na svoju beauty policu jer su ljubičasta, zelena, narandžasta, žuta i plava svuda! Sa oblikom se poigrajte jer je eksperimentisanje dozvoljeno, a jedini savet jeste da birate one mat tekstura – poput onih na revijama Stella Jean, Prabal Gurung, Paul & Joe i Dsqared2.

profimedia-0727737167.jpg
Capital Pictures / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia Prabal Gurung

5. CLEAN MAKEUP

Lice ove sezone izgleda prirodno. Nema jake pokrivenosti i teških boja. Da nismo beauty stručnjaci, pomislili bismo da modeli na revijama Erdem, Missoni, Brandon Maxwell i Altuzarra nisu nosili nikakvu šminku.

profimedia-0730558172.jpg
Anthea Simms / Camerapress / Profimedia Erdem