Osim što su Franuzi poznati kao nacija koja neguje značaj dobrog stila, oni jednaku pažnju posvećuju svojoj tradicionalnoj kuhinji.
Gastronomija je oblast koja zauzima veoma važno mesto u njihovim životima, te će vam tipična Parižanka rado prepričati svoj omiljeni kulinarski recept, aperativ koji se sjajno slaže sa jelom, kao i desert koji obavezno sledi na kraju obroka.
Osim dobro poznatih kroasana, koji se od ranog jutra širi poznatom ulicom Boulevard St. Germain Francuzi poseduju još neke specijalitete, kao i dobro razvijene veštine u prirepmi hrane.
Zato smo se pitali koja je tajna njihove ishrane, koja se smatra veoma cenjenom.
Evo o čemu je reč.
# Tečna glukoza
Prost šećer je veoma zastupljen u pripremi jela, i upravo on čini deserte mekanim i sočnim. Francuzi za većinu svojih recepata koriste glukozu u tečnom stanju, koja je idealna za pripremu kolača i ostalih gastro specijaliteta.
# Dobar plan pripreme
Nije bitno da li pripremate Mug kolač (iz mikrotalasne) ili spremanje deserta za neku važnu večeru: uvek imajte plan kuvanja! Spremanje hrane se smatra naukom koja se zasniva na određenim pravilima, te se ne možete u poslednjem minutu setiti da ste zaboravili da stavite maslac, ili jaja na sobnoj temperaturi. Jednostavan način da pravite jelo je da prvo pročitate recept i zamislite tačno po redosledu kako ćete ga pripremati, u kojim posudama i koliko vremena će vam biti potrebno da odvojite.
# Zavolite pripremu
Mise en place je poznata francuska fraza koja označava postavljanje stvari na pravo mesto. Dakle pre nego što počnete sa spremanjem, prvo izaberite posuđe i obratite pažnju na sve detalje koji mogu da unaprede vaše jelo.
# Ne zaboravite glazuru
Kada vidite svež i sjajan voćni tart, budite sigurni da se tajna krije u glazuri. A sve što treba da uradite je da stavite žele u posudu sa vodom, a zatim obogatite voćem. To će učiniti da vaše voćni desert postane predivan, a voće će zadržati svežinu.
# Dodajte maslac
U Francuskoj se može kupiti specijalni maslac za kroasane, koji čini većinu njihovih recepata za pripremu peciva. Ako planirate da pravite kroasane, ostavite maslac na sobnu temperaturu, a zatim isecite komadiće i zavite u papir za pečenje.
Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/
10 KOMADA KOJE SVAKA ŽENA U PEDESETIM TREBA DA IMA U SVOM GARDEROBERU: Inspirišite se da postanete ikona stila
OVI MODELI PANTALONA NAJBOLJE PRISTAJU ŽENAMA 50+ : Modne ikone sa Instagrama ih uključuju u svoje dnevne outfite
ANGELINA JOLIE PROŠETALA NAJPOŽELJNIJU TORBU ZA 2023. GODINU: Košta preko 3000 dolara i ponovo vraća u modu XXL formu
9 PROIZVODA KOJE NE BI TREBALO DA KORISTITE KADA PREĐETE 50: Umesto da čine lice svežim, daju potpuno suprotan efekat
DA LI ŽENE TREBA DA SE ODREKNU NASLEDSTVA U KORIST MUŠKOG ČLANA PORODICE? Ekonomska moć nad drugim je osnov nejednakosti