Španski režiser Luis Bunuel poznat je po kultnim filmovima Belle de jour, Charme discret de la bourgeoisie, Le Fantôme de la liberté i mnogim drugim ostvarenjima koji se filmskim znalcima nalaze na listi omiljenih...

Smatra se jednim od začetnikom nadrealizma, a tokom svog života družio se i stvarao zajedno sa umetnicima kao što su Andre Breton, Federico Garcia Lorca, Salvador Dali.

Pored velike strasti prema umetnosti koju je gajio ceo svoj život, Bunuel je bio vrhunski majstor u pripremanju koktela. Svoje sposobnosti u spremanju, veliki Luis iskoristio je u scenama kultnog filma "Diskretni šarm buržoazije", gde glavne likove često viđamo sa koktel-čašama u ruci.

Imao je posebnu filozofiju spremanja i rado je savetovao prijateljima: "Pre nego što dođu gosti trebalo bi sve sastojke, kao i čaše i šejker staviti u frižider. "

Sastojci koji su potrebni: 

0.5 dcl džina

0.1 dcl vermuta 

masline

led

U nastavku možete pogledati kako je savršenu čašu ovog koktela pravio slavni reditelj, kao i koktel Bunueloni- takođe njegovu "žestoku" tvorevinu. 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/