Sastojci:
1 kg piletine
beli luk
1/2 kg šampinjona
peršun, so, biber
2 limuna
1/2 čaše belog vina
Priprema:
Isecite pečurke na listiće i potopite u vodu zakiseljenu limunom. Propržite karabatak (ili deo piletine po želji) na ulju sa sitno seckanim belim lukom. U pola prženja dodajte pečurke, posolite, pobiberite i dodajte malo rendane kore limuna. Pustite da se dinsta na srednjoj temperaturi. Na kraju dodajte vino, sok od limuna i sitno seckan peršun, pa ostavite još kratko da se dinsta.
Provedite vikend u Muzeju savremene umetnosti: Očekuje vas besplatan ulaz i vođenje izložbe o Mileni Pavlović Barili
Make-up trik sa olovkom za oči koji će ih vizuelno istaći: Isprobajte 'sandwich' tehniku
Meghan Markle i princ Harry već su proslavili Valentine's Day: Kako je izgledao njihov "triple-date" u Kanadi?
Ljubavni horoskop za 14. februar: Otkrijte koji znakovi će za Dan zaljubljenih sijati najsjajnije
Obuća u ovoj boji preuzima tron: Saznajte koju nijansu dizajneri predlažu umesto crne za proleće 2025.