1 šolja pilećeg bujona

3 šolje vode

4 kašike putera

1 mali crni luk, sitno iseckan

2 čena belog luka, mleveni

1 1/2 šolja pirinča

so, biber

1/4 šolje suvog belog vina

1 kašika svežeg limunovog soka

1 šolja parmezana

2 kašike vlašca

2 kašike bosiljaka

Priprema: 

U šerpi pomešajte vodu i bujon, pa ostavite da se krčka.

Pročitajte još:

Zdravo, prirodno i domaće: Recept za sok od paradajza i pelat

Bez merenja, uksune i meke: Brze američke palačinke po receptu Jamie Olivera

Domaći pesto sos: Lako, brzo i primenjivo na 100 načina!

U međuvremenu, u tiganju otopite 2 kašike putera. Dodajte sitno seckan luk i dinstajte, povremeno mešajući, dok ne omekša, oko 5 minuta. Dodajte seckan beli luk i dinstajte, mešajući, dok ne zamiriše, oko 1 minut.

Sipajte pirinač u tiganj i posolite. Dinstajte uz neprestano mešanje dok se pirinač lagano ne prepeče, oko 4 minuta.

Sipajte vino i pustite da proključa. Kuvajte, dok skoro ne ispari, oko 30 sekundi.

Smanjite toplotu i sipajte nekoliko kutlača toplog bujona (smesa vode i bujona) i kuvajte, lagano mešajući dok bujon ne upije. Nastavite da kuvate, dodajući nekoliko kutlača bujona svaki put kada pirinač upije. Tako kuvajte oko 20 minuta.

Sklonite tiganj sa vatre i dodajte preostale 2 kašike putera, limunov sok i parmezan. Posolite i pobiberite.

Pre serviranja stavite vlasac, bosiljak i još parmezana.

Izvor: stvarukusa.rs