Nisu bez razloga govorili da je život kombinacija magije i paste. Gotovo da nema osobe koja ne uživa u ovom jelu, a naročito kada je kremasto, sočno i ukusno, po receptu najboljih kuvara, kao što je Gordon Ramsaya.

Sledite njegova uputstva!

Sastojci:

slanina ili pančeta
špagete
2 žumanceta
2 pečurke
2 čena belog luka
1 ljuta paprika
malo smrznutog graška
180 g kisele pavlake
parmezan
so
biber
ulje
peršun

Priprema:

1. Ubacite špagete u proključalu vodu.
2. Zagrejte malo maslinovog ulja u tiganju i ubacite iseckanu slaninu na kockice, a zatim je pobiberite.
3. Iseckajte beli luk na listiće i dodajte slanini, a dodajte i pečurke isečene na listiće, manju ljutu papriku sitno isečenu i malo graška.
4. U posudi u kojoj ste izdvojili žumanca dodajte narendan parmezan i pavlaku.
5. Sve to sjedinite i dodajte malo vode i ponovo promešajte.
6. Uzmite oko 10 kašika vode u kojoj se kuvaju špagete i stavite u tiganj sa slaninom i ostalim sastojcima.
7. Kada špagete budu kuvane, procedite ih i dodajte u tiganj sa sastojcima.
8. Sve to dobro izmešajte, dodajte smesu sa žumancima, pa ponovo promešajte.
9. Kratko kuvajte i špagete su gotove.