Divni, mekani iznutra, blago hrskavi i lisnati izvana, neizostavan su dodatak šolji kafe ili čaja. Ovi kroasani se prave od sastojaka koje obično imate u kući i zbog toga je ovo jedan od onih recepata koji uvek dobro dođe. Uživajte u predivnom ukusu ovog domaćeg slatkog peciva.

Sastojci za 8 kroasana:

2 šolje brašna
150 grama maslaca
120ml mleka
3 kašičice šećera
25 grama suvog kvasca
prstohvat soli
1 žumance
1 kašika mleka

Priprema:

Kvasac razmutite s mlekom i šećerom.
U drugoj posudi pripremite brašno i so, dodajte maslac i mešajte dok ne dobijete mrvičastu strukturu.
Dodati pripremljeni kvasac i spojite testo.
Zamotajte u foliju i zamrznite na pola sata.
Mesite testo na pobrašnjenoj površini. Na samom kraju testo razvaljajte u krug, napraviti trouglove i zamotajte u kroasane.
Ostaviti ih na plehu da odmore oko 2 sata.
Zagrejte rernu na 230 Celzijusa.
Premažite ihžumancetomi pecite 8 minuta na 190 Celzijusa, a ostalih 10-15 na 230 Celzijusa.

Na kraju ih dopunite omiljenim ukusom - banane, oraha ili čokolade!

Izvor: stil.kurir.rs