U okviru inicijative Manolo Blahnik Smile, u saradnji sa Mental Health Foundation, u kojoj dizajner inspiriše, deli svoje strasti i opsesije, te širi pozitivne vibracije, ovaj put otkrio je 4 porodična recepta: za 2 čorbe, glavno jelo i dezert (i to ne bilo koji nego savršeni čokoladni mus).

Pomoću taga #ManoloBlahnikSmiles i vi možete da se pridružite ovoj akciji, a mi am ovog puta donosimo njegov recept za domaću čorbu od povrća

Manolo je ispričao da je njegov dom u detinjstvu uvek mirisao na okrepljujuće povrće u tanjiru, a da je ova čorba bila posebna.

''Zime mog detinjstva obeležile su činije ove umirujuće supe. Sve su samo ne dosadne - sveže, ukusno povrće je glavna zvezda ovog zdravog i ukusnog jela. Jednostavno se priprema" rekao je dizajner.

Sledite recept u nastavku, a preostala tri naći ćete na ovom linku.

Sastojci:

450 g šargarepe
450 g bundeve
450 g paradajza
2 repe
1 crni luk
1 konzerva leblebija
400 g artičoka (u konzervi)
5 kašika maslinovog ulja
1 kašika brašna
prstohvat začinske paprike

Priprema:

Oljuštite i iseckajte šargarepu, crni luk, repu,paradajzi bundevu. Pripremite tiganj u koji ćete dodati maslinovo ulje, pa uključite šporet na srednju temperaturu. Kada se ulje zagreje,izdinstajte luk, dodajte brašno i začinsku papriku, pa dobro promešajte. Dodajte i naseckanu šargarepu i bundevu, prelijte povrće vodom, pa sve lepo promešajte iostavite da se krčka narednih 20 minuta. Zatim na red dolaze repa, paradajz i artičoke iz konzerve koje treba malo posoliti. Sačekajte da sve namirnice kuvanjem omekšaju, i tek pri kraju im dodajteleblebije. Sve dobro promešajte, i servirajte toplo.

Prijatno!