Po njenom romanu Mračna kći iz 2006. godine, film po istom imenu The Lost Daughter će uskoro da ima svoj debi na Netflixu 31. decembra.

Ko režira?

Ovom prilikom će i jedno veliko ime sa holivudske scene po prvi put da se nađe u ulozi rediteljke i scenaristkinje - Maggie Gyllenhaal. Sestra od glumca Jakea Gyllenhaala i poznata po svojim ulogama u filmovima kao što su Donnie Darko, The Dark Knight i serija The Deuce, ovaj put interpretira mračnu i emotivnu priču o starijoj ženi po imenu Leda. “Kada sam pročitala Mračnu kći od Elene Ferrante, utisak mi je bio da je konačno izrečena jednu veliku i surovo iskrenu tajnu. To me istovremeno potreslo i tešilo”, objasnila je Maggie Gyllenhaal u intervjuu.

O čemu se radi?

Na samostalnom letnjem odmoru, Leda postaje opčinjena mladom majkom i njenom ćerkom dok ih posmatra na plaži. Uznemirena njihovim neobičnim odnosom, Leda je preplavljena sećanjima i doživljajem ranog majčinstva - terorom, zbunjenošću i intenzitetom. Impulzivno iskustvo tokom odmora Ledu natera da se suoči sa nekonvencionalnim odlukama koje je donela kao mlada majka, kao i na njihove posledice.

Ko glumi?

Glumački ansambl je zaista fenomenalan! Dobitnica Oskara za najbolju glumicu u glavnoj ulozi Olivia Colman tumači Ledu, dok će se Dakota Johnson naći u ulozi mlade majke na letnjem odmoru. Sigurno ćete prepoznati i glumca Petera Sarsgaarda, kao i up-and-coming glumaca Paula Mescala iz serije Normal People i Olivera Jacksona-Cohena iz Netflixove horor serije The Haunting of Bly Manor.

Film, snimljen u Grčkoj, će zasigurno da se nađe među omiljenima ove godine! A knjigu, ukoliko ipak želite da je pročitate pre filma, možete pročitati i na srpskom u izdanju Booka.