Performans “4 The Experience” održava se u Hotelu Beograd u okviru “Belgrade Art Week-a”. Odvija se na oko 50 kvadratnih metara podeljenih u četiri sobe, na četvrtom spratu hotela. Iako se izvodi na malom prostoru performans uspeva da uvuče gledaoca u vrstu lavirinta, kako prostornog tako i vremenskog. Svaka osoba iz publike dobija posban tretman i na drugačiji način ispričanu priču.

Inspirisan Sartrovim delom “Biće i ništavilo”, ovaj performans interpretira Sartrovo shvatanje svesti. Ovde se na svest gleda kao na “prozor” koji nam pruža pogled u svet, ali i kao na “rupu u zidu” (što prozor jeste), kao nedostatak, praznina na nekoj celini. Dobija se to da posedovanje svesti implicira osećanje nekompletosti i nepotpunosti. Performans demonstrira besmislenost pokušavanja da se praznina koju svesno biće oseća popuni.

“4 The Experience” je sinteza više umetničkih formi – u sebi sadrži performans, instalaciju, ples, fotografiju, film. Ovo je četvrti po redu performans ovakvog tipa koji ista trupa (sačinjena od ljudi iz različitih sfera) organizuje u Beogradu.