Neki od najboljih filmova 2021. tek dolaze, ali to ne znači da nismo videli gomilu ozbiljno dobrih filmova koje možemo slobodno da preporučimo za praznično izležavanje i uživaju u toplom čaju, kafi ili čokoladi.

Ovogodišnja lista je posebno vredna pažnje, s obzirom na to da se u 2020. skoro pa i ništa nije snimalo zbog zaustavljenih projekata, ugovora za strimovanje i kašnjenja.

U stvari, neki od najiščekivanijih filmova 2021. bili su na našoj listi za gledanje prošle godine. U međuvremenu, film Malcolm & Marie o kome se mnogo pričalo potpuno je konceptualizovan, napisan i snimljen u karantinu.

Ovo sve znači da uprkos ograničenjima zbog pandemije, veliki broj filmova ove godine stiže na servise za striming i bioskope. Bilo da ste zainteresovani za priču o poreklu Diznijevog negativca kao što je Kruela sa Emom Stoun u glavnoj ulozi ili fascinantan dokumentarac o karijeri i starateljstvu nad pop zvezdom Britney Spears, sada imate šta da pogledate.

U nastavku potražite sledeći film koji će se naći na vašem kućnom repertoaru ove zime:

Malcolm & Marie

Intimna crno-bela priča i pravi rolerkoster od filma prvi je koji je u potpunosti osmišljen i snimljen za vreme pandemije. Kada se filmski reditelj Malcolm (John David Washington) i njegova devojka Marry (Zendaya) vrate kući sa projekcije njegovog najnovijeg filma, tenzija između para proključa dok govor zahvalnosti otkriva tamnija strana njihove veze.

I care a lot

Ovaj film je sve što ste mogli da poželite od Rosamund Pikee nakon što je Amy Dunne postala manipulativna prevarantkinja u Gone Girl. Pike igra Marlu Grayson, korumpiranu dadilju koja svoje starije klijente tera u staračke domove i prazni njihove bankovne račune. Međutim, njen reket postaje žrtvom žene sa tajnim mafijaškim vezama.

Film "I care a lot" je odličan izbor za gledanje ove zime.
Profimedia 

Framing Britney Spears

Dokumentarac koji je poveo mnoge polemike. Tehnički deo dokumentarnog serijala New York Times-a, Framing Britney Spears istražuje njen uspon do slave, pravne bitke zbog starateljstva njenog oca nad njom i kontroverznog pokreta obožavatelja da je „oslobode“ iz njegovih ruku.

The White Tiger

Zasnovan na istoimenom romanu Aravinda Adige, The White Tiger prati šofera bogate porodice koja ga naizmenično podržava i iskorišćava. To je klasična priča o pohlepi i preduzetništvu smeštena u pozadini krutog indijskog klasizma.

Shiva Baby

Rachel Sennott glumi u ovoj mračnoj komediji o jevrejskoj sahrani sa visokim, seksi scenama: Zaglavljena je u sobi sa bivšom devojkom i svojim sugar daddy-em.

The United States vs. Billie Holiday

Istinita priča o pokušaju FBI-a da zarobi legendu džeza Billie Holidaya u korišćenju droge kako bi je ućutkali za javno govorenje o političkim pitanjima. Ovu upečatljivu dramu moraju da vide ljubitelji muzike Billie Holiday, kao i za tour de force nastup glavne Andra Day, koja je za svoj rad osvojila Zlatni globus.

Film The United States vs. Billie Holiday je odlična drama koja će vam držati pažnju do poslednjeg minuta.
Profimedia 

The Woman in the Window

Iako je to bilo dugo, čudno putovanje od knjige do platna, Žena u prozoru je konačno izašla i može se pohvaliti apsolutno zvezdanom glumačkom postavom, koju predvodi Amy Adams zajedno sa Anthony Mackie i Julianne Moore. Uspeva da gledaoce oduševljava svojom misterijom nedeljama.

Billie Eilish: The World’s a Little Blurry

Obožavaoci Billie Eilish su verovatno već 10 puta videli The World’s a Little Blurry. Ali ako mislite da vam nije stalo do ove talentovane mlade muzičke spavati, propuštate fascinantan pogled na njen proces pisanja pesama i jedinstvene pritiske da bude u centru pažnje.

Judas and the Black Messiah

Još jedna istinita priča o borbi crnaca i sabotaži FBI-a, ovog puta o osnivaču Partije Crnih pantera Fredu Hamptonu, kojeg je Bureau špijunirao, drogirao i ubio. Daniel Kaluuya igra životnu ulogu Hamptona.

Film Judas and the Black Messiah rađen je po isitinitom događaja i o borbi crnaca i sabotaži FBI-a.
Profimedia 

In the Heights

Pre nego što je napisao „Hamilton“, Lin Manuel Miranda napisao je i „In The Heights“, mjuzikl zasnovan na multikulturalnoj radničkoj zajednici u kraju u kom je odrastao. U ovoj filmskoj adaptaciji pozorišnog mjuzikla nagrađenog 2008. godine Tonijem, uz rep i salsu govori se o imigrantima, kulturološkim i generacijskim jazovima, rušenju ruiniranih zgrada i pretvaranju kraja u luksuzan prostor, ali i o ljubavi.