Konstrakta je sa svojom pesmom ''In Corpore Sano'' upravo prošla u finale Evrovizije u Torinu, a po neverovatnim reakcijama i ovacijama publike nesumnjivo je osvojila srca širom Evrope. Pored Srbije, u finale su prošle i Belgija, Češka, Azerbejdžan, Poljska, Finska, Estonija, Australija, Švedska i Rumunija, a finalno veče održaće se u subotu 14. maja.

Baš kao što je najavila, Konstrakta nije mnogo promenila koncept svog jedinstvenog nastupa za večeras - tu je bio i hor, i lavor, i peškir, kao i performans pranja ruku koji simbolizuje našu opsesivnu brigu o zdravlju u vremenu kada sistem nije na našoj strani. Iako unapređena, nova verzija nastupa nije uticala na originalnost, nekonvencionalnost i autentičnost Konstraktinog izvođenja, već naprotiv - čitava produkcija bila je na zavidnom nivou.

Konstrakta sa pesmom in corpore sano nastupila na drugoj polufinalnoj večeri Evrovizije.
Profimedia 

 Isto važi i za njen večerašnji stajling. Kao što smo imali priliku da vidimo na prethodnim probama, Konstrakta se odlučila za beli kostim koji se sastoji od belih pantalona i bele košulje sa velikim džepom iz kojeg viri cveće. Za razliku od prethodnih pojavljivanja u medijima, umetnica večeras nije nosila dizajnersku odeću, već joj je specijalno za ovu priliku osmislila, skicirala i napravila kostim kostimografkinja Ivana Kesić.

Ekskluzivno za ELLE, Ivana otkriva jedinstvenu fashion priču o Konstraktinom večerašnjem stajlingu:

''Što se tiče kostima za polufinalno i nadamo se finalno veče, oni su nadgradnja kostima sa 'Pesme za Evroviziju'. Polazna tačka je ista, a ozbiljniji kroj i bolji materijal čine sve produkciono kvalitetnijim. Uz dogovor sa Konstraktom, uradila sam dizajn, a tim krojača je to savršeno izradio. Kožne pojaseve nam je po mom nacrtu napravio The Manual Co, iz komšiluka su nam stigle startas patike i borosane, dok je za nakit bio zadužen brend Fckng Lion''.

Kostim za Konstraktin nastup na Evroviziji osmislila je Ivana Kesić.
Profimedia 

Ivana ističe i značajnu ulogu domaćih dizajnera čiju je odeću Konstrakta nosila na prethodnim nastupima, konferencijama i pojavljivanjima: Aleksandra Lalić, Mishka, Mom's Pants, Jebiga store, Dulsineja Atelier, Disciplina, Just Machine, Fckng Lion, Irma Kohel, Klasnja, REDA Milano, Converse.

A za impresivan look koji upotpunjuje stajling pobrinuli su se makeup artistkinja Irena Miletić i frizer Danilo Mataruga.