Ukoliko su drame vaš "cup of tea", odnosno filmski žanr u kome najviše uživate, dobra stvar je da ova 2022. godina donosi pregršt ostvarenja koja obećavaju.

Najbolji novi dramski filmovi 2022. kreću se od dugo očekivanih bioskopskih blokbastera poput "Downtown Abbey: A New Era", ili pak adaptacije knjige "Where The Crawdads Sing", pa sve do hvaljenih filmova na različitim striming servisima poput "The Fallout".

Zato, dobro obratite pažnju na izbor od 10 filmova koji su trenutnu u samom vrhu najpopularnijih kada su u pitanju drame.

1. "The Fallout"

Uloge: Jenna Ortega, Maddie Ziegler, Niles Fitch, Will Ropp, Lumi Pollack, John Ortiz, Julie Bowen i Shailene Woodley

Posle traumatične pucnjave u školi, nove prijateljice Vada i Mia kreću se kroz emocionalne posledice dok se njihovi lični odnosi i pogledi na svet zauvek menjaju.

2. "Kimi"

Uloge: Zoë Kravitz, Rita Wilson, Byron Bowers, Erika Christensen, Jamie Camil, India de Beaufort i Robin Givens 

U najnovijem filmu Stevena Soderbergh, agorafobična tehnička radnica pronalazi dokaze o zločinu snimljenom na robotu sa veštačkom inteligencijom.

3. "After Yang"

Uloge: Colin Farrell, Jodie Turner-Smith, Malea Emma Tjandrawidjaja, Justin H. Min, Sarita Choudhury i Haley Lu Richardson

Porodica koja živi u bliskoj budućnosti bavi se pitanjima ljubavi i života nakon problema sa njihovim sinom sa veštačkom inteligencijom.

4. "Cha Cha Real Smooth"

Uloge: Dakota Johnson, Cooper Raiff, Evan Assante, Vanessa Burghardt, Raúl Castillo, Leslie Mann, i Brad Garrett

Čovek zaglavljen u limbu posle fakulteta postaje zabavljač na bar-micvama i sklapa prijateljstvo sa mladom majkom i njenom autističnom ćerkom.

5. "Elvis"

Uloge: Austin Butler, Tom Hanks, Olivia DeJonge, Kodi Smit-McPhee, David Wenham, Richard Roxburgh, i Natasha Bassett

Baz Luhrman kreirao je biografski film o rock and roll legendi, oslikavajući njegov uspon kroz muzičku industriju i njegov složen odnos sa menadžerom, pukovnikom Tomom Parkerom.

6. "Three Thousand Years of Longing"

Uloge: Tilda Swinton, Idris Elba, Pia Thunderbolt, Berk Ozturk, Kaan Guldur, Alyla Browne, Peter Betroni, i Lianne Mackessy

U ovom modernom vrtu priča o duhovima, glavna priča se vrti oko učenika mitologije koji oslobađa duha koji mu ispunjava tri želje.

7. "My Policeman"

Uloge: Harry Styles, Emma Corrin, David Dawson, Linus Roache, Gina McKee i Rupert Everett

Styles igra policajca u Engleskoj 1950-ih, koji se ženi učiteljicom po imenu Marion (Corrin) dok ima i tajnu aferu sa kustosom muzeja Patrick (Dawson).

8. "I Wanna Dance With Somebody"

Uloge: Naomi Ackie, Nafessa Williams, Clarke Peters, i Tamara Tunie

Zvezda ostvarenja "Master of None", Ackie igra pokojnu muzičku ikonu u ovom autorizovanom biografskom filmu, koji je sniman na imanju Houston.

9. "Babylon"

Uloge: Brad Pitt, Margot Robbie, Tobey Maguire, Olivia Wilde, Jean Smart, Diego Calva, Jovan Adepo, Li Jun Li i Katherine Waterston

Novi film reditelja "La La Land-a" Damiena Chazelle istražuje uspon i pad nekoliko radnika filmske industrije tokom prelaska sa nemih filmova na govorne filmove kasnih 1920-ih.

10. "Killers of the Flower Moon"

Uloge: Leonardo DiCaprio, Robert DeNiro, Lily Gladstone, Jesse Plemons, Scott Shepherd, Pat Healy i Brendan Fraser

U pitanju je adaptacija bestselera Martina Scorsese o seriji ubistava u Oklahomi 1920-ih koja su privukla pažnju novoformiranog FBI.