Attention! Najavljujemo nežan vikend, bez naglih pokreta i većih intelektualnih napora.

Plan nam je sledeći – nadoknada melatonina, duge šetnje gradom i posvećivanje čulima ukusa i mirisa (verujte nam, preko potrebne aktivnosti u susret nadolazećem „hitno - godina je na izmaku“ raspoloženju).

Vikend započinjemo posetom međunarodnog filmskog festivala Merlinka koji se po 14. put održava u Domu omladine. Merlinka festival je aktivističkog karaktera, šalje poruke tolerancije, razumevanja, ljubavi i prihvatanja. Ovog puta biramo feministički film pod nazivom „Zovem se Andrea“ koji se bavi pričom o kontroverznoj feminističkoj spisateljici i intelektualki Andrei Dvorkin koja je aktuelizovala temu seksizma decenijama pre #MeToo pokreta. Na repertoaru je 9. decembra u 21h!

andrea2.jpg
Press 

Obećali smo da ćemo ovaj vikend udovoljiti čulima i zato se sledeći dan upućujemo ka hotelu Hajat gde se održava Beogradski Wine Salon na kojem učestvuje 115 vinarija iz 17 različitih zemalja. Vina su raspoređena po tipovima, sortama i stilovima te se možete unapred pripremiti sa listom favorita i odabrati region, a mi smo već krenuli ka Istri..

beogradski-salon-vina-belgrade-wine-salon-hotel-hyatt.jpg
Beogradski Wine Salon 

Nedelju zatvaramo sada već (nadaleko) poznatim kroasanima i kapućinom iz Hotela Beograd. Čim se približite miris putera, svežeg testa i mlevene kafe će vam pomoći da razumete red duž Balkanske ulice i po beogradskoj košavi.. Prendre plaisir! (i nema na čemu).

318420051_1321860448649787_1347020856318782486_n.jpg
Press 

Do sledeće šetnje!