Ako koristite Netflix, verovatno ste primetili da je početkom decembra na ovoj platformi osvanuo novi film pod nazivom Lady Chatterley’s Lover. Adaptacija istoimenog romana D.H. Lorensa povezala je glumicu Emmu Corrin, proslavljenu nakon serije The Crown, i glumca Jack O'Connella.

profimedia-0730274071.jpg
Supplied by LMK / Landmark / Profimedia 

Iako je ovaj roman u prošlom veku bio predmet tužbe za opscenost (protiv tadašnjeg izdavača), odmah nakon razrešenja, biva javno objavljen i prodat u tri miliona primeraka. Knjiga je ubrzo postala ozloglašena po svojoj priči o fizičkom (i emocionalnom) odnosu između muškarca iz radničke klase i žene iz više klase, eksplicitnim opisima seksa i upotrebi psovki. Ipak, čini se da je novi vek mnogo bolji trenutak za ponovnu reinterpretaciju ovog romana - kada živimo u otvorenijem, slobodnoumnijem, ali i društvu koje sve više naginje feminističkim težnjama i rušenju različitih tabua.

Fatalna privlačnost i eksplicitne scene u filmu su pažljivo umotane u bajkovite kadrove i visoku modu od koje zastaje dah. 

profimedia-0739448441.jpg
Netflix / Everett / Profimedia 

Radnja se bazira na ljubavnoj priči između Lady Chatterley i domara Olivera Mellorsa nakon što njen muž biva povređen u ratu. Ključ je u preispitivanju rodnih, ali i klasnih uloga u društvu, te ispitivanju ženske seksualnosti i zadovoljstva. 

Lik Connie (Emma Corrin) otelotvoruje žensku inteligenciju i buntovnu energiju. „Kada smo prvi put razgovarali, Emma mi je predložila scenu u kojoj Connie pleše gola na kiši“, rekla je producentkinja De Klermon-Toner za Vogue. „Emma je rekla: Ovo je tako oslobađajući trenutak. Želim da istražim taj osećaj ekstatične slobode“. 

Zato, ako ste voleli Bridgerton, morate da pogledate ovaj film!