Praznično doba i kraj godine podrazumevaju puno jurcanja i stresova, a za garantovano opuštanje u izazovnim vremenima uvek dobro dođe gledanje cheesy filmova prepunih prazničnog sjaja (i malo patetike). Nakon što ste već prošli kroz svoju godišnju dozu 'Love Actually' i nekoliko nastavaka 'Sam u kući', podsećamo na još par filmova koje ste već verovatno i pogledali, ali možda ste na njih i zaboravili.

The Holiday

Zaplet koji dobro poznajemo, ali nikad ne dosadi: Cameron Diaz i Kate Winslet dve su vrlo različite žene kojima treba dobar odmor od ljubavnih razočaranja. Zamenivši se za kuće preko praznika, upuštaju se u avanturu koja će im promeniti život.

Miracle on 34th Street

Ovaj remake filma iz 1947. donosi priču o devojčici koja priželjkuje kuću, tatu i malog brata i pravom Deda Mrazu. Jedna njujorška romantična praznična priča uljuljkaće nas u praznični mood.

Meet Me in St. Louis

Judy Garland u melanholičnoj priči o porodici s početka 20. veka, u režiji Vincenta Minnellija. Ovaj mjuzikl obiluje estetski zadovoljavajućim scenama i muzičkim brojevima, od kojih je svakako jedan od najzapaženijih 'Have Yourself a Merry Little Christmas'.

Single All The Way

Peter zamoli svog najboljeg prijatelja da mu pravi društvo u božićnoj poseti kući, ali njihov plan - i osećanja - se menjaju kada njegova porodica pokuša da mu ugovori dejt. Romantična komedija koja će vam ulepšati veče. 

It's a Wonderful Life

Ako vas ovaj film ne dirne, ništa neće. James Stewart kao izmučen i depresivan čovek u filmu koji nas uči o izazovima života i zahvalnosti sigurno će izmamiti suze.

Little Women

Saoirse Ronan, Emma Watson, Meryl Streep, Timothy Chalamet samo su neka od zvučnih imena u ovoj klasičnoj ekranizaciji romana Louise May Alcott o obitelji, ljubavi, prijateljstvu i ženskoj emancipaciji.

Last Christmas

Emilia Clarke i Henry Golding i pesme Georgea Michaela? Da, molim!

The Family Stone

Sarah Jessica Parker, Rachel McAdams i Diane Keaton te Dylan McDermott i Luke Wilson u filmu o porodici koja ne prihvata sinovljevu devojku donosi zanimljive drame i ljubavne zavrzlame.

Happiest Season

Dan Levy, Kristen Stewart i Aubrey Plaza u queer rom-comu. Abby želi zaprositi svoju devojku na božićnom porodičnom okupljanju, ali shvati da njezina obitelj uopće ne zna za njihovu vezu, što je navede da počne preispitivati njihov odnos i koliko je dobro poznaje.