Cele nedelje pravimo vikend plan i sada kada je vikend došao – ne znamo gde bismo pre! Počinje naš omiljeni Faf, svi plesni podijumi su rezervisani, a slučajno smo prolazili Kralja Milutina i sada moramo posetiti i novi La Boulangerie. Ostavljamo vam spisak dešavanja, a vi pažljivo napravite raspored.

U petak se u čast neponovljivog Žarka Lauševića u Domu omladine održava trbina pod nazivom „Gnevni filmovi“. Tribina je posvećena stvaralaštvu Žarka Lauševića, a na njoj će govoriti glumac i producent Goran Šušljik („Koreni“, „Vreme zla“, „Vreme smrti“) i reditelj i scenarista Balša Đogo. Ne morate mnogo da planirate, ulaz je slobodan!

Danas se otvara i 29. izdanje Festivala autorskog filma, koji svaki put iznova publici predstavlja raznovrstan program sačinjen od pobednika svetskih filmskih festivala, novih ostvarenja reditelja koje publika voli i odlično poznaje, kao i zanimljivih filmova koji pokazuju nove tokove u autorskom filmu. Naš ovogodišnji favorit je Lost country (Izgubljena zemlja) u kom glavnu ulogu tumači naša ovogdišnja Elle Style Award dobitnica za glumuJasna Đuričić, a film je do sada osvojio nagradu u Kanu i Srce Sarajeva. Ostavljamo vam ceo repertoar i čekamo preporuke.

U subotu planiramo da probamo koktel koji je predstavljen sledećom najavom: Dozvolite da vam predstavimo najbolji dvojac na beogradskoj sceni još od kada je Zdravko Čolić prvi put obukao zvoncare i zapevao Glavo luda. Da znamo, Čola vas je već kupio, a reč je o kombinaciji Isabel Speakeasy i Young Salt koktela. Vidimo se u Isabel Speakeasy. A ukoliko posle koktela budete za ples, prelažemo da krenete u pravcu Gastrošora, jer u subotu u klubu Ruke muziku pušta DJ Petko, zajedno sa DJ Ivanom.

 Između nedelje i kroasana kod nas stoji znak jednakosti, još ako se uz to doda francuski enterijer i ostale poslastice, mi nemamo izbora nego da prekršimo režim ishrane. Ove nedelje posećujemo (sada već dobro poznati) La Boulangerie, ali na novoj lokaciji - u Kralja Milutina. Stakleni izlog u šarmatnoj vračarskoj ulici, miris macaronsa i malina, i za trenutak ste u Parizu!

Do sledeće vikend šetnje...