Danas na glas slavimo žene, glorifikujemo njihove uspehe, divimo se snazi i lepoti, danas ona može sve – dakle dan kakav bi trebao da bude svaki dan. Ovog vikenda se u čast žena održavaju žurke, festivali, izložbe, a mi vas vodimo na neke od njih..pa hajmo #jednauzdrugu.

Iako se danas većinski poklanja cveće, mi znamo da smo do tog cveća došle istorijskom borbom i naporima naših pretkinja (i predaka), te danas afterwork idemo u Osmomartovski protestni marš za radna prava žena koji organizuje Neformalna mreža feminističkih i ženskih grupa i nezavisnih aktivistkinja od 17.30h na Trgu Slavija, a koji će se završiti u prostoru „Miljenko Dereta“ na Dorćolu. Vidimo se na prvoj liniji!

Kao što smo najavili, mnogo je sadržaja, te ove večeri produžavamo do KC grada gde naši omiljeni momci Luton i Šćepa puštaju muziku na dva stejdža – dva sprata, te će provod zahtevati i malo rekreacije. Za sve žene – ulaz je besplatan celu noć!

Subota je rezervisana sa Silose, jer kao što organizatori kažu pripremili su celu vikend svetkovinu i prvi festival ženskog principa “Viva la Vulva” 8. i 9. marta čiji program stvaraju žene od 20 do 75 godina! Imaćete priliku da posmatrate ikonopis uživo, da se tetovirate po licu, obnovite garderober unikatnim komadima, pogledate jedinstvene izložbe i upoznate umetnice... Naravno, tu je i nezaobilzni muzički program, te je dobar provod zagarantovan. Viva la Vulva!

Ovog vikenda je u gradu i Illusion festival, jedan od najpoznatijh događaja u svetu elektronske muzike i vizuelne umetnosti u regionu! Dva spektakularna dana/noći vas čekaju u Hangaru, a Agry, Abstraal, Stephan Bodzin samo su neke od zvezda elektonske scene koji će vas povesti na putovanje između mašte i stvarnosti, koji se međusobno prožimaju i dopunjuju sa jednim zajedničkim ciljem - da se nađemo u drugoj dimenziji.

Do sledeće vikend šetnje...