April u Beogradu. Nije slučajno Čola opevao baš ovaj mesec u svojoj kultnoj pesmi. April je buđenje, u aprilu priroda cveta, na korak smo bliže do leta..i svi problemi se nekako čine manji. Puni entuzijazma ovog vikenda ispunjavamo želje svim svojim čulima, te uživamo u umetnosti, muzici i gledamo u (zeleniju) budućnost.

Danas zatvaramo laptop nešto ranije i žurimo ka MTS dvorani jer je od 17h specijalna projekcija filma „Prisila“ nakon koje će u okviru podcasta Tampon ZONA biti održan razgovor Prisila iza scene: Razgovor o filmu, Sofiji Kopoli i idealizaciji rok zvezda. Film je već pokupio brojne nagrade, prikazivan je na FESTu, a Guardian kaže „Jezivo privlačan, klaustrofobičan portret bračne usamljenosti“.

Poznato je da smo obožavaoci vinila, a ovaj vikend je prava poslastica za sve ljubitelje, jer Ruke organizuju prvu tradicionalnu prolećnu Vinilijadu. Prvi vinil kreće da se vrti u 20h, a rezervacija nema tako da vam savetujemo da poranite i zauzmete mesto. Vidimo se u Gastrošoru!

Kako je april u znaku cvetanja, sjajna ekipa iz Silosa je osmislila i organizovala prvi botanički bazar ovog vikenda. Kako oni kažu ovo je prilika da nabavite, naučite, opremite, zagrlite, ufotkate, pa čak i trampite ceo taj zeleni svemir u svom životu. Iako niste eksperti za hortikulturu, dođite da se zajedno zagledamo u zelenilo i budućnost.

 Do sledeće vikend šetnje...