U današnje vreme kada luksuzna putovanja nisu samo pitanje prestiža i udobnosti, odabir jedinstvenog hotela znači odabir savršenog osećaja i atmosfere koja vas očekuje tokom boravka u hotelu. Prilikom izbora hotela u nekoj od evropskih prestonica, ljudi danas traže mnogo više od onoga što predstavlja standard za vrhunske hotele.

Kada je pre godinu dana otvorio svoja vrata na čuvenoj Ringstrasse aveniji, na adresi Kärntner Ring 8 u Beču, luksuzni butik hotel The Amauris Vienna postao je najnoviji dragulj grupe Relais & Châteaux, međunarodne hotelske asocijacije koju čine nezavisni hoteli i restorani koji nastoje da sačuvaju i promovišu raznolikost ali i tradiciju gostoprimstva sa kojima dele iste vrednosti. Hotel Amauris ističe se svojim prefinjenim dizajnom, luksuznom estetikom i pažljivo odabranim detaljima.

TheAmaurisVienna_Building_High_Res (1).jpg
Promo 

Smešten u zgradi iz 1860. godine, hotel The Amauris Vienna spaja sofisticirano nasleđe Beča sa savremenim dizajnom i odiše neprolaznom elegancijom crno-bele estetike istoimenog leptira. Sa 62 smeštajne jedinice, uključujući 17 apartmana različitih kategorija, hotel The Amauris nudi vrhunski dizajn enterijera i spoj tradicije i ekskluzivnog komfora. Kroz upotrebu najkvalitetnijih materijala poput drveta i mermera, hotel stvara atmosferu luksuza i udobnosti, dok personalizovana usluga dodatno pojačava doživljaj boravka. Hotel The Amauris Vienna poseduje sve komponente kojima odišu ekskluzivni hoteli u čuvenim evropskim metropolama – lokaciju, sofisticirani ambijent i vrhunski kvalitet usluge. Ali i mnogo više od toga, jer ovaj hotel zahvaljujući svojim specifičnostima prevazilazi standardne sadržaje koji se očekuju u jednom ovakvom hotelu.

TheAmaurisVienna_Lobby_High (3).jpg
Promo 

TheAmaurisVienna_Executive_Suite_High (1).jpg
Promo 

Autentičan karakter ovog hotela ogleda se i u jedinstvenoj kolekciji originalnih umetničkih dela koja poseduje, podsećajući nas na neprolaznu vrednost epohe sa kraja 19. veka.

Kolekcija slika nalazi se u restoranu Glasswing i u Glasswing Bar & Bistro u okviru hotela, i predstavlja ono na što se misli kada se kaže da danas novcem možete da kupite mnoge stvari osim tradicije i istorije. Ova kolekcija impresivna je kako prema odabiru samih dela tako i prema umetnicima koji su aktivno doprinosili i značajno uticali na evoluciju umetnosti i kulture tog perioda. Alexander Rothaug, Emil Jakob Schindler, Olga Wisinger-Florian i Carl Moll i njihova dela, svako veličanstveno na svoj način, predstavljaju izvanredna imena umetničke epohe kraja 19. i početka 20. veka koje su definisale umetnost tog vremena.

ke5i4lsk.jpeg
Promo 

Ugledajući se na impresioniste tog vremena, zastanite za momenat i umesto na užurbanu svakodnevnicu, fokusirajte se na trenutne efekte svetla koje vas okružuje. Dozvolite sebi da budete različiti i inovativni, otvarajući put za mnoge pravce i tokove umetnosti života koja vas tek čeka. But don’t spread the word, keep it just for you.