Do Nove godine ostalo je sedam nedelja - entuzijazam i dalje lebdi u vazduhu, neuhvatljiv, dok nas jesenja letargija ne popušta.

Kao redovni polaznici duhovnih programa i terapija, biramo prihvatanje umesto negiranja, a to znači da se prepuštamo ovom trenutnom nedostatku energije i motivacije, ali na nekom mnogo boljem mestu od ovog gde smo trenutno - tamo gde ćemo ponovo napuniti baterije, dobiti nadahnuće i vratiti se sebi. 

Zato ove jeseni biramo Sloveniju - jednu od najzelenijih evropskih zemalja, ali i spa&wellness oazu, kao stvorenu za reset.

1. Mind Hotel Slovenija, Lifeclass Hotels & Spa

Ne trebaju nam naučne potvrde da more leči, jer je to gotovo opipljivo. Zato je prva destinacija na našem spisku Portorož u kome se nalazi čak 6 Lifeclass hotela - Mind Hotel Slovenia, Grand Hotel Portorož, Wellness Hotel Apollo, Hotel Neptun i Hotel Mirna. U zavisnosti od svojih mogućnosti i afiniteta, jedan od ovih sigurno će biti po vašoj meri, a mi posebno izdvajamo Mind Hotel Slovenia sa kompletno renoviranim modernim enterijerom i mirnom atmosferom za kojom čeznemo - tihi šum mora, sunce koje grli na prostranom balkonu i terme koje su nadohvat ruke za potpunu revitalizaciju uma i duha. 

P.S. A kako preskočiti činjenicu da je živopisni Piran na samo 15-ak minuta šetnje od ovog mesta?

2. Ptuj 

Slovenija je riznica onih malih gradova koji izgledaju kao iz bajke, a Ptuj je jedan od njih. Zbog čarolije, posebno predlažemo da ga posetite tokom adventa, ali ukoliko to učinite ovih dana, ne propustite vožnju biciklom uz obalu Drave i panoramu šarenih ptujskih zdanja, fasada i spomenika koji su neki od najstarijih u ovoj zemlji. Upravo zbog njegove istorije, ne zaobilazite Slovenski trg, Orfejev spomenik, Gradski toranj, Ptujski Regionalni Muzej, Ptujski dvorac, Minoritski samostan Sv.Petra, a onda napravite pauzu na terasi šarmantne Kavarne Kipertz.

3. Relais & Châteaux Hotel Grad Otočec

 Za još malo zvezdane prašine, na svoj must-see spisak dodajte velelepni dvorac koji je preuređen u hotel u srcu reke Krke - Relais & Châteaux Hotel Grad Otočec. Ovo utočište mira koje je savremeni ritam života utopilo u duh prošlosti, idealno je da posetite u bilo koje doba godine jer njegova čarobna lepota ostaje netaknuta. Bilo da se odlučite za tihu jutarnju šetnju u samoći, golf igru sa prijateljima, ili intimnu proslavu uz najbolje slovenačko vino i zvuk kamina - ovo mesto ostaće jedno od onih koje se zauvek pamti, a u tome u prilog ide i činjenica da su ovde (tajno) boravili mnogi slavni holivudski glumci.

4. Hotel Balnea, Terme Dolenjske Toplice

Ako odlučite da osetite čari koje poseduju Terme Dolenjske Toplice, najtoplija preporuka jeste da bukirate Hotel Balnea. Pored svoje fascinantne lokacije usred zelene prirode, te enterijera kojim dominiraju topli, prirodni drveni materijali, ovom hotelu poseban pečat daju umetnička dela koja ga krase, te važi za svojevrsni ART hotel. A znate koliko volimo da spajamo komfor, užitak i umetnost u savršeni odmor. Pri tom, od vrhunske wellness ponude deli vas samo jedan panoramski hodnik - tu ćete zakoračiti u Vitarium Spa & Beauty, kraljevski doživljaj termalnih voda, masaža i drugih tretmana za opuštanje.

5. Terme Olimia

Terme Olimia ne mogu da se opišu jednom rečju. Nije u pitanju samo hotelski kompleks (koji je izvanredan), ali ni samo wellness centar (koji je savršen), već ceo jedan grad za sebe u kome se nalazi sve što vam je potrebno za negu, predah, lečenje, ali i zabavu. Osim što predstavljaju najluksuznije i najinovativnije terme u Sloveniji, one pružaju bezbroj sadržaja i aktivnosti koji će učiniti da se ponovo rodite, spoznate sebe i vratite na pravi put. Naš predlog je da počnete sa nekim od selfness programa u Wellness centru Orhidelia, nastavite u nekom od neverovatnih bazena na otvorenom, a onda svoj boravak začinite avanturom u selu Olimje. Ovde vas čeka srednjovekovni manastir, jedna mala porodična fabrika čokolade, ali i imanje jelena pod nazivom Jelenov greben, gde ćete dobiti nezaboravnu priliku da sa njima šetate i uživate dok god ne osvestite svu magiju sadašnjeg trenutka.