Kada je reč o putovanjima, hedonizmu i vrhunskom lifestyle-u, od generacije Z možemo samo da učimo. Oni ne pristaju na kompromise, kojekakve poslovne uslove, nemaju vremena za gubljenje i žive život u kom se sve vrti oko njihovog sopstvenog zadovoljstva. Najlepši fashion komadi, najbolja tehnologija, beauty preparati i najluksuznije destinacije? Gen Z kaže: može sve! (a mi želimo malo njihovog entuzijazma).

Umesto da posećuju žarišne tačke i turističke zone koje vrve od turista, odlučuju se za skrivene dragulje, tražeći autentična iskustva. To znači prilike koje se pružaju jednom u životu, savršen spoj kulturnog i uzbudljivog, a istovremeno opuštajući i smisleni odmor.

Spakujte kofere, rezervišite let i nastavite da skrolujete za listu omiljenih destinacija za putovanje generacije Z.

AMALFI

Obala Amalfi je postala uticajna destinacija za mlade putnike koji traže odmor na impresivnoj obali Italije. Oni žele popularnu destinaciju i hajp, ali sa jedinstvenim, tajnim tačkama i atrakcijama. Upravo to je Amalfi - mnogo više od instagramične lokacije. Bilo da se odlučite za jedrenje, obilazak Kaprija ili puko uživanje u hrani i vinu, ovo je mesto koje nikada nećete želeti da napustite (a vrlo verovatno ćete sresti i neku holivudsku ličnost).

linh-nguyen-DNE9iZ1Kqzk-unsplash.jpg
Unsplash/Linh Nguyen 

 LISABON

Sa živopisnim zgradama i cool tramvajima, lako je shvatiti zašto neki Lisabon nazivaju San Franciskom Evrope. Grad je neverovatno pristupačan, a mnogi iseljenici iz celog sveta žive baš ovde, što ga čini idealnom destinacijom za mlade putnike koji žele da dobiju mnogo za malo novca. Pored lakog pristupa i lokacije, Gen Z takođe voli uzbuđenja, a Lisabon ih rado pruža. Od urbane ulične umetnosti do prirodnih pejzaža do umetničkih barova, Lisabon je mnogo više od kaldrme i krovova od terakote. Pogledajte obalu Costa da Caparica ili idite u park šume Monsanto - sezona ovde traje preko čitave godine jer je uvek dovoljno toplo. 

andre-lergier-SY7l9JXjxco-unsplash.jpg
Unsplash/Andre Lergier 

BARSELONA

Mesto koje se takođe može videti u svako doba godine jeste Barselona kao veoma popularna travel destinacija generacije Z. Prekrasna gotska arhitektura čini grad beskrajno živopisnim - pogledajte samo Sagrada Familiju, ulicu La Rambla i Palau de la Musica Catalana. Takođe, opustite se na plaži, uzmite odličnu hranu i završite noć izlaskom u neki od renomiranih klubova i barova koji noćni život Barselone čine neverovatno uzbudljivim. 

theodor-vasile-LSscVPEyQpI-unsplash.jpg
Unsplash/Theodor Vasile 

 MARAKEŠ

Kada Gen Z putuje, ona zna kako da potraži mesta puna života i kulture. Logično - zašto toliko vole Marakeš - bogat istorijom. Zbog lokacije grada, evropski i afrički uticaji prožimaju kulturu kroz hranu, muziku i arhitekturu. Poznat je i po prostranim, živopisnim pijacama, te se lako izgubiti u tezgama ispunjenim primamljivim mirisom začina. Niste raspoloženi za kupovinu? Istražite ulice i pogledajte ikone mozaika koji ispunjavaju grad posebnim duhom.

don-fontijn-BeMc6A68Mpg-unsplash.jpg
Unsplash/Don Fontijn 

 TOKIO

Kada Gen Z putuje, sve je u vezi sa ubrzavanjem stvari kako bi izvukli maksimum iz svoje avanture. Provodeći vreme u užurbanom Tokiju, mladi putnici mogu da dobiju neverovatno mnogo, čak i od kratkog boravka. Posetite tehnološke i uzbudljive izložbe i centre grada, poput TeamLab Planets, kolekcije digitalnih umetničkih instalacija. Za kulturnije iskustvo, Tokio se može pohvaliti prekrasnim baštama orijentalnog zelenila koje Japan čine tako posebnim, kao i poznatim iskustvom sa Sakurai čajem. Možda bi bilo previše iscrpljujuće da razmišljate i o noćnom životu u Tokiju zbog intenzivnog dnevnog raporeda, ali verujte nam, ne propušta se! 

note-thanun--Rn42aCTZGw-unsplash.jpg
Unsplash/Note Thanun