Sinoć je u Njujorku održana dodela nagrada za dopisnike Ujedinjenih nacija na kojoj je najpoznatija pravnica na svetu stigla kako bi primila prestižnu nagradu. U čuveni Cipriani 42nd, Amal je ušetala u pratnji muža Georgea i njegovih roditelja, Nicka i Nine Clooney.

Svečani događaj bio je novi povod da gospođa Clooney demonstrira vrhunsku eleganciju i ženstvenost koja se ne dovodi u pitanje od kada je ova, pre svega obrazovana i inteligentna dama, kročila na javnu scenu.

Naime, J.Mendel kreacija bila je izuzetna i pokazala koliko je plavo-teget kombinacija otmen izbor.

Duga haljina od muslina sa vrlo nežnim dekolteom i tananim bretelama blago je pratila liniju tela u gornjem delu, dok je donji deo savršeno padao i na momente otkrivao salonke od pliša u navy boji. U kombinaciji sa belim delovima u vidu štrafta od kojih je najupečatljivija išla preko sredine dizajnerskog komada, advokatica je donela dašak osveženja, poštujući black tie dress code.

Vitka Amal nadogradila je ovu poluprozirnu, gracioznu toaletu jednostavnom clutch torbicom u boji haljine. 

Viseće minđuše bile su jedini nakit koji je odabrala, što odobravamo, jer kada na beauty polju ispunite sve preduslove, dodatni aksesoari su retko kada potrebni.

Priredila: Natalija Knežević

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/