Naravno, nemoguće je i ove sezone, baš kao i prethodnih stotinu sezona, izbeći cvetni print.

Ipak je u pitanju najcvetnija sezona, red je da joj se oda počast kako zaslužuje u vidu nove haljine sa cvetnim dezenom, ima ih toliko!

Međutim, među najpopularnijim modelima izdvojili su se oni sa sitnim floral motivima, od kojih su najpopularnije kombinacije supelmentarnih kontrastnih tonova, kao i kombinacije sa tonovima u sličnoj nijansi.

Po pitanju samog kroja u proleće su naravno aktuelen nešto kraće dužine, ali i nezostavne maksi.

Najpoželjnji detalji dačje je karner.

Kada su u pitanju jednobojni modeli nijanse u fokusu su one klasične: bela, crna i bež kao apsolutni hit godine. Ali tu su i nešto drečaviji koloriti: mint zelene, plavo-zelene, fuksija, žuta, narandžasta, te kobalt plava.

Forme jednobojnih modela traže nešto efektniji kroj, a u fokusu je onaj oversize sa puf rukavima ili nekoliok karnerna na suknji u nizu.

Pruge su i dalje must, a omiljene su nam jer je u pitanju još omiljeniji letnji print.

MOdel koji se izdvaja, a koji zapravo nije haljina, a baš ni suknja, već komplet jeste jedna od najboljih i najefektnijih kombinacija sezone koja se može svrstati i pod haljine i pod suknje.

U pitanju je dakle komplet koji se satoji iz duge suknje kroja A forme, te nešto kraćeg topa, sa kratkim ili dugim rukavima. Boja ili print nisu bitni, dok god ovaj par dolaziu kompletu.