Za one čije modno sećanje seže šesnaest godina unazad prisetiće se Chanel cruise modne revije takođe održane u LA-u kada su modeli na pistu (doslovno avio-pistu u Santa Monici) izlazili kroz vrata privatnog aviona. Bila je to jedna od revija za pamćenje, a sada je reinterpretirana prikazom cruise kolekcije za 2023/24.

24-Los-Angeles (1).jpeg
Chanel 

Osim što je čitav događaj bio spektakularno promovisan, i što su ga podržale zvezde poput Margot Robbie, Kristen Stewart, Riley Keough, Issa Rae i Marion Cotillard, važan deo mozaika bilo je i otvarenje najvećeg Chanel butika u SAD-u na Rodeo Driveu prošle nedelje.

24-Los-Angeles (4).jpeg
Chanel 

24-Los-Angeles (3).jpeg
Chanel 

24-Los-Angeles (2).jpeg
Chanel 

Sve kako bi se na najbolji način istakla veza Chanela i Hollywooda, a sama revija komunicirana kao “One Night Only" događaj zaokružila je tu vezu, ali ne na način kako bi možda očekivali na prvu uz crveni tepih i filmske vizure, već autentičnim Los Angelosom - na sportskom terenu.

24-Los-Angeles (5).jpeg
Chanel 

Komunikacija, kampanja, revija – sve je podsećalo na slavna vremena Jane Fonde i Cindy Crawford, zlatna vremena aerobika, ali i svakodnevice ovog grada. Cruise kolekcija za 2024. predstavila je savršeni miks – šareno i elegantno prožeto glamurom
20-ih i 30-ih, ali i impresivnih 70-ih i 80-ih. 

24-Los-Angeles (6).jpeg
Chanel 

24-Los-Angeles (11).jpeg
Chanel 

24-Los-Angeles (10).jpeg
Chanel 

24-Los-Angeles (9).jpeg
Chanel 

24-Los-Angeles (7).jpeg
Chanel 

„Između odavanja počasti glamuru velikih filmskih zvezda i evociranja sveta zabave s aerobik, sport i rolanje, između sna na jednoj ruci i onoga što želite obući na drugo, sve je pitanje ravnoteže”, izjavila je Chanel Virginie Viard.

 Bermude i kombinezoni prekriveni kamenčićima, izvezeni korseti i male majice bez rukava, odela inspirisana 60-ima, kućni ogrtači i ležerne pidžame, cipele u stilu 30-ih i njihove disko varijacije, crêpe de chine, frotir, kupaći kostimi, topovi na preklop, grejači za noge i večernje haljine - sve je deo kolektivnog sećanja koje je u odličnoj paleti boja i vrhunskoj prezentaciji ispričao Chanel.

24-Los-Angeles (14).jpeg
Chanel 

24-Los-Angeles (17).jpeg
Chanel 

24-Los-Angeles (18).jpeg
Chanel 

24-Los-Angeles (24).jpeg
Chanel 

24-Los-Angeles (19).jpeg
Chanel 

Blistava energija kolekcije prožela je tkanine, vez i printove. Dominirali su motivi, od geometrijskih do figurativnih: zlatni kvadrati, crni i zlatni chevroni, disko kugle, milkshake i roleti u duhu Karl Lagerfelda, doživljaj palmi i zalasci sunca nad Tihim okeanom, sve se to dogodilo na savršenom crnom Chanelovom igralištu.

24-Los-Angeles (29).jpeg
Chanel 

24-Los-Angeles (32).jpeg
Chanel 

24-Los-Angeles (34).jpeg
Chanel 

24-Los-Angeles (35).jpeg
Chanel 

24-Los-Angeles (37).jpeg
Chanel 

24-Los-Angeles (38).jpeg
Chanel 

24-Los-Angeles (39).jpeg
Chanel 

“Ideja je ponuditi dašak svežeg vazduha, putovanje, vedru i srećnu fantaziju” zaključuje Virginie.

24-Los-Angeles (13).jpeg
Chanel 

 Izvor: https://luxurysociety.hr/