Boja citrusa i zalazaka sunca, narandžasta je veoma popularna leti kada ističe preplanuli ten. Ali kao jednu od trendi boja 2022. nosićemo je tokom cele godine. Energična narandžasta unosi optimizam i simbolizuje toplinu i kreativnost, tako da ne moramo da čekamo leto da bismo je udomili u svoj garderober.

Ovu filozofiju podržava i vodeća trendseterka Rijana, koja je poslednjih dana nosila nekoliko outfita u kojima je dominirala narandžasta, a narandžastu Bottega Veneta haljinu nosila je i prilikom dodele titulu nacionalne heroine na rodnom Barbadosu.

Rihanna u narandžastoj Bottega Veneta haljini na prijemu nagrade na Barbadosu.
Profimedia 

Nije sama u svom obožavanju narandže – mnoge ljubiteljke mode ove sezone nose narandžastu kao total look ili u tragovima. I iako narandžasta može izgledati komplikovano za kombinovanje, IT devojke pokazuju da može da se nosi i u color-blocking outfitima, ali i kao statement boja uz neutralne komade.

Color-blocking

Narandžasta je dominantna sama po sebi, ali moramo priznati da još bolje stoji u kombinaciji sa drugim bojama. Posebno je popularna mešavina narandžaste i ružičaste koja odiše optimizmom. Dve tople boje se savršeno slažu, ali narandžasta izgleda dobro čak i sa hladnim bojama poput maslinaste ili kontrastne tirkizne. Za one smelije predlažemo upečatljive kombinacije odela i kaputa, a ako želite da implementirate narandžastu korak po korak, za početak predlažemo tašnu, cipele i ruž za usne.

Narandžasta + neutralne nijanse

Ako niste baš 'od boja' i u vašoj garderobi dominiraju bela, siva, krem i crna, narandžasta je idealna za 'razbijanje' zimskog sivila. Pojedinačni komadi odeće u narandžastoj boji, poput suknji ili cipela, odlično će izgledati uz masivni pleteni džemper ili sivo odelo, a ako vam je potrebna dodatna doza pozitivne energije, ogrnite narandžasti kaput preko uobičajenog basic outfita. Pored ahromatskih nijansi, narandžasta se odlično slaže sa 'neutralnom nijansom sezone' - braon. A mi se pitamo, ima li išta lepše od čokolade sa pomorandžom?