Pandemijski meseci možda nisu bili posebno inspirativni kad su modni dodaci u pitanju, ali vreme se mijenja, pa tako i naš stav prema nakitu. U narednim mesecima ponovno ćemo analizirati naše omiljene i već pomalo zaboravljene jewelry kutijice u potrazi za cool komadima koji će oplemeniti prolećne stajlinge.

Baš kao i kada je u pitanju najpopularnija obuća za 2022. godinu, vlada maksimalizam, ekstravagancija i sjaj.

U nastavku otkrijte 5 vodećih trendova nakita za predstojeću sezonu.

Mix & Match

Ovaj trend samo je nastavak onoga što smo već imali prilike da vidimo: kombinovanje toplih i hladnih nijansi plemenitih metala, različitih materijala, skupocenih i bižuterijskih komada, baš kao što to radi Carrie Bradshaw u 'And Just Like That'. Misao vodilja je da nosimo ono što nas raduje i za nas ima neko posebno značenje, a u ovom slučaju ignorišemo savjt Coco Chanel da pre izlaska jedan komad ostavimo kod kuće i sledimo primer Iris Apfel.

Dopamine Accessorizing

Baš kao i 'dopamine dressing', ovaj trend podrazumeva boje koje nam podižu raspoloženje. Jarke i pastelne boje su u trendu, a osim skupocenog dragog kamenja, u svetu nakita nose se i inovativni materijali poput polimera, emajla, keramike i kože.

Maksimalistični komadi

Minđuše i prstenje koji se mogu uočiti 'iz aviona' obožavaćemo u toplijim danima, a sve zahvaljujući Schiaparelliju. Bilo da se radi o kristalima, skulpturama, raznobojnim ili zanimljivim vintage komadima, ovi dodaci svakom looku daju moćnu, futurističku dimenziju.

Biseri

Otkako ih je ponovno promovisala Kamala Harris u predsedničkoj utrci i učinila ih cool, do Carrie koja ih je kombinovala s drugim ogrlicama, biserni lančići ponovo su IN i obožavaju ih trendseterke svih generacija.

Ear Cuff minđuše

Minđuše koje prikrivaju čitavo uvo dolaze zajedno sa trendom minđuša za samo jedno uvo. Još jedan ekstravagantan trend uz pomoć kojeg će čitav outfit izgledati luksuznije i otmenije, a odavno nije rezervisan samo za modno najsmelije.