Po završetku Paris Fashion Week-a bilo je jasno da se jedan model farmerki naročito izdvaja. Iako ga poslednjih dana pretežno nose Francuskinje u kombinaciji svojim klasičnim izdanjima, model je već decenijama veoma poznat. Reč je o farmerkama univerzalnog kroja i ravnih nogavica koje pristaju svima bez obzira na godine, stas ili stil i lako se uklapaju u svačiji stil odevanja.

To je naravno klasik među klasicima, laskave i uvek moderne farmerke Levi's 501, koje imaju neodoljivu retro vibraciju i vraćaju nas u 80-e ili 90-e, kada su bile apsolutni hit na modnoj sceni.

Upravo u ovaj model pronaćićete u ormanima Francuskinja koje stajling zasnivaju na basic komadima.

Stil francuskih modnih zvezda je nesumnjivo večna stilska inspiracija za mnoge, a ključ je u bezvremenskoj modnoj formuli koja nikada ne izlazi iz mode – savršenom spoju elegancije i funkcionalnosti.

Pored male crne haljine, bele majice, kvalitetne kožne jakne, klasičnog kaputa, bele košulje klasičnog kroja, ova osnovna garderoba uključuje farmerke laskavog kroja, a Francuskinje preferiraju Levis model univerzalnog dizajna - 501.

Poznata priča o ovom brendu vraća nas u 1873. godinu, kada je američki preduzetnik, rođen u Nemačkoj, Levis Strauss dizajnirao prve farmerke u istoriji, prvobitno zamišljene kao radne pantalone.

Tek 1890-ih uvedeni su brojevi i tada je rođen model 501. Od svog nastanka, teksas je prošao brojne transformacije, ali se etablirao kao apsolutni modni klasik.

Kako ih nose Francuskinje?

Modne ikone poput Jeanne Damas ih bez greške kombinuju sa efektnim jaknama ili topovima, plus naravno cipele sa visokom potpeticom za damski izgled, ali se savršeno slažu i sa patikama ili baletankama.

Dakle, ako niste sigurni u koji model farmerki da investirate, a volite stil Francuskinja, onda nemate sumnje u izbor. U nastavku smo izdvojili 10 modela ravnih nogavica iz Zare:

Zara Farmerke koje obožavaju Francuskinje.