Ko kaže da su šljokice samo za zabave? Da, one možda jesu savršene za novogodišnju žurku ili za neko bitno veče, to je sigurno, ali modni trendovi za zimu 2023. nas uče da šljokice veoma lako mogu postati i deo svakodnevnih outfita. Kako? Sa strateškim kombinacijama, što pokazuju najbolji street style lookovi ove sezone.

Ukoliko niste sigurni kako da glitter postane deo vašeg zimskog stila, najbolje je početi sa dodacima i sitnim detaljima poput tašni ili cipela, broševa i vezova.

It devojke šljokice nose uz maksi jakne i čizme do kolena, i daju primere koji dokazuju da je glitter pogodan i za najhladnije zimske dane.  Za one koji se ne plaše da se eksperimentišu, i koji uživaju da privlače pažnju, tu su i komadi za printovima i perjem, a u nastavku pogledajte kako poznate it devojke kombinuju trendy komade.

Midi suknja i shearling jakna

Ništa ne govori tako fashion kao kombinovanje najpopularnijih komada zime - midi suknji i shearling jakne. Srebrne mat šljokice daju posebnu eleganciju outfitu, a shearling jakna pravi kontrast i čini izdanje praznikom za oči.

Crop top + mini suknja + oversized sako

Za večernje izlaske pustite mašti na volju. Gotovo sve dolazi u obzir, a poseban utisak ostaviće kombo crop topa, mini suknje sa šljokicama, čizama do kolena i oversized sakoa koji će celu kombinaciju učiniti "skupom" i trendy.

Obuća sa šljokicama i graphic detalji

Najjednostavniji način da unesete dašak glamura u vap stil je da odaberete dobar par čizama sa glitterom. Modeli do kolena su apsolutni "must" sezone, a posebno će dobro izgledati ukoliko ih nosite uz garderobu sa upečatljivim dezenima i neobičnim printovima.

Ljubičasto + zeleno

Ništa nije tako lepo za videti tokom zime kao što je dašak boje. Jedna od najpopularnijih kombinacija zelena i ljubičasta, dobiće potpuno novo "ruho" ukoliko birate i komade koji imaju glitter ili pak šljokice poput riblje krljušti.

Crno + šljokice

Čak i "najdosadnije" crno izdanje izgledaće poptuno drugačije dodatkom glittera. Šljokice će lako ukrasti šou, te nemojte bežati od komada koji na sebi imaju malo "sjaja".

Birajte štras umesto šljokica

Za one koji vole suptilniji "sjaj" preporuka je da biraju komade sa štrasom, umesto konkretno sa šljokicama. Oversized baby pink blejzer postići će isti efekat kao i bilo koji drugi komad sa šljokicama, a idealan je i za dnevne varijante, pogotovo ukoliko ga ukombinujete sa čizmama od lateksa i maksi napčarima. 

Šljokice i perje

Komadi sa perjem su apsolutni vladari sezone. Međutim, ukoliko na sve to dodate i šljokice, dobićete outfite koji su spremni za proslavu praznične sezone. Fashion devojke savetuju jednodelne komade na kojima se prepliću zlatno i crno i provereno ćete privući sve poglede.

Crno odelo sa vezom

Sa klasičnim crnim odelom nikada nećete pogrešiti, a pogotovo ukoliko izaberete model koji na sebi ima vez sa štrasom i perlicama. Sa druge strane, uvek možete dodati upečatljiv broš ili pinove koji će učiniti da svakog puta isto odelo izgleda potpuno drugačije.

Mala crna haljina, ali sa "dodatkom"

Party sezona gotovo je nezamisliva bez male crne haljine. Ali zašto ne izaberete umesto klasičnog modela nešto što će, provereno, privući pažnju svih, na najlepši način - malu crnu haljinu sa štrasom. Dodajte maxi blejzer i čizme do kolena, mini tašnu, i spremni ste za nezaboravni provod.

Umereno sa šljokicama

Ukoliko ste od onih koji su u fazonu "šljokice da, ali u malim dozama", možete se poigrati sa dodacima. Tako ćete i najobičniji crni outfit veoma lako pretvoriti u stilsku bombonu dodatkom cipela u jarkim nijansama, neobičnog šala ili pak ukoliko se odlučite za tašnu sa šljokicama u vidu riblje krljušti.