Dizajner Giancarlo Zanatta 1969. godine kreirao je Moon Boot inspirisan sletanjem Apola 11 na Mesec (otuda i ime). Ove futurističke čizme bile su svuda prisutne tokom 70-ih i 80-ih, prodate u više od 25 miliona primeraka, a 2000. godine bile su svrstane među 99 dizajnerskih komada koji su obeležili 20. vek.

Iako se čizme sa potpisom brenda Moon Boot obavezno nose u danima kada snežni pokrivač prelazi deset centimetara, ovaj glomazan i izuzetno udoban model obuće poslednjih sezona viđamo na svakom koraku.

U aktuelnoj godini su popularnije nego ikada. U skladu sa novim životom trendova s početka milenijuma, ove prepoznatljive čizme žive drugu mladost.

Pored stajlinga fashion dama sa Instagrama i TikToka, dovoljan dokaz su i stajlinzi modnih influenserki sa TikToka i Instagrama, kao i dama iz sveta poznatih, među kojima je i pop zvezda Dua Lipa.

Činjenica da su verzije inspirisane njima lansirali dizajnerski brendovi kao što su Chanel, Fendi, Prada i Miu Miu dovoljno govori o popularnosti glomaznih čizama za sneg Moon Boot.

Nakon modne kuće Chloe, brend Moon Boot je ove sezone lansirao uzbudljivu liniju čizama u obliku capsule kreirane u saradnji sa brendom Alanui.