Trendovi dolaze i odlaze, ali neki komadi ostaju zauvek. Jedan od odličnih primera ove modne konstante su baletanke. Jednobojne, od tkanine ili kože, s lakovanim vrhom ili sa dezenom, ova obuća privlači estetikom, ali i funkcionalnošću.

Poslednjih sezona naročito je popularan model koji asocira na prave balerine - mekane baletanke sa gumom ili na vezivanje, a Francuskinje ne prestaju da nose večni Chanel model čiji je dizajn potpisao Karl Lagerfeld davnih osamdesetih godina.

Koji god par da odaberete za sezonu 2023. inspirišite se modernim, drugačijim i chic predlozima za njihovo kombinovanje, i to po uzoru nam omiljene nam Francuskinje.

1. Ležerni krojevi + torba preko ramena

Iako su baletanke sinonim za eleganciju, kombinovanje stilova je i više nego poželjno, tako da ih slobodno spojite sa casual komadima poput širokih pantalona i XXL torbe preko ramena. Dobitna kombinacija za odlazak u kancelariju! 

2. Maxi pletene haljina + biserna ogrlica

Maxi suknje predvode sezonu, ali ne zaostaju ni maxi haljine. Ukoliko krećete u šetnju gradom ili obalom, pleteni model ćete sjajno uklopiti uz baletanke, ali i ogrlicu koja odiše letnjim vajbom.

 3. Šareni kardigan + teksas

Imajući u vidu promenljivo vreme, kardigan je postao must-have (naročito uveče). A sa čime ga kombinovati do ultratrendi teksasa i nonšalantnih baletanki?

 4. Slip haljina + bela majica

Ako vam se čini da slip haljine viđate svuda - u pravu ste. Ali u njihovu modnu odbranu - one su toliko svestrane (i udobne!). Za ležerniji outfit kombinujte ih uz klasičnu belu majicu i baletanke, i izgledaćete poput Parižanke. 

5. Top + crne široke pantalone

Y2K trendovi vratili su topove u fokus, a da bi modni outfit dobio na prikladnosti i ozbiljnosti, dodajte crne pantalone širokih nogavica i elegantne baletanke.

 6. Maxi suknja + blejzer

Ako ne bežite od ženstvenog stila, zašto ne biste probali maxi suknju i baletanke? Karakteran zaokret postići ćete klasičnim sakoom.

 7. Bomber jakna + helanke

Obožavamo spoj nespojivog, u ovom slučaju otelotvoren u kombinaciji bomber jakne i baletanki. Samo za odvažne devojke koje znaju da mogu da budu i rade - šta god požele!