Večere na otvorenom, Vespe, gelato, negroni kokteli i svetlucavo more - asocijacije na leto u Italiji bacaju nas u zanos. I tu se niz ne završava - jer gde su sve one besprekorne modne kombinacije zbog kojih je posmatranje ulica i lokalaca iz omiljenog kafea - naša omiljena turistička aktivnost. Italijani su oduvek važili za ljude s najviše stila, a ukoliko ste posetili Rim, Milano, Kapri, Positano ili Amalfi - sigurno ste tome i svedočili. 

Dobre vesti su da dašak njihovog šika možete lako da prekopirate - vrlo je nonšalantan i opušten (ne i nepretenciozan, jer ruku na srce - Italijanke vole sve te boje, dezene i detalje). Recimo to ovako: ako Francuskinje nose klasičan crni sako, Italijanke nose crni sako s perjem na rukavima. Uvek je sve razigranije, ekstravagantnije, smelije.

Pored luksuznih brendova i uglađenih aksesoara, tu su i lepršave haljine i ne tako udobne cipele, pa ako ovog leta odlučite da živite la dolce vita - otkrijte 6 nenadmašnih modnih trendova koje Italijanke obožavaju.

1. Dezeni

Zaboravite na jednolično i bež - dezeni su neizostavan deo italijanskog stila. Naime, Italijani u osnovi nikada nisu bili minimalisti, a kao takvi, majstori su u kombinovanju različitih printova - od cvetnih do geometrijskih i prugastih, dajući živost i karakter svakom outfitu. Takođe, ovi uzorci često reflektuju bogatu kulturnu baštinu i duh Italije, a nose se na haljinama i košuljama, podjednako kao i na aksesoarima.

 2. Milkmaid haljine

Haljine inspirisane ruralnim stilom su svuda ovog leta, a Italijanke su bile korak ispred svih kada je u pitanju ovaj trend. Poznat je po naglašavanju struka, ultra-ženstvenom kroju sa balon rukavima ili puf suknjom, a već su ga preuzele i it devojke širom sveta od Belle Hadid do Hailey Bieber. 

3. Natikače s potpeticom

Italijankama su cipele statusni simbol, te ne čudi što postoji mali milion trendova u ovoj kategoriji. Ipak, uz njihove atraktivne i odvažne outfite, najbolje se slažu natikače s petom - a možda je to i do opsesije Attico obućom. Ne možemo da ne spomenemo i platforme, tako da vam je jasno da ovde ne važi pravilo niske potpetice.

 4. Kupaći s animal printom

O dezenima smo vam sve već rekli, a da će oni animal u ovoj zemlji živeti zauvek - to vam je jasno (hvala, ali ne hvala, Versace). Ipak, nove generacije kombinuju ga na sasvim nove, modernije i minimalističnije načine, što ume da bude pun pogodak.

5. Naočare u boji

Ima malo i Jaquemus vajba u letnjem italijanskom stilu. A kada smo kod toga, aksesoari dolaze u vedrom, upečatljivom i neretko ekscentričnom izdanju. Dakle, dodajte u korpu narandžaste naočare i šarenu torbu za plažu.

 Izvor: ELLE/T.Đ.