Ako ste veliki fan Seks i grada, onda već znate za kultno bridal izdanje Carrie Bradshaw - venčanicu Vivienne Westwood i jedinstveni veliki, plavo-zeleni pernati ures za kosu.

Da, da mislimo na kombinaciju u kojoj je Carrie u prvom nastavku filma iz 2008. godine planirala da se uda za Mr. Biga, te istu onu koju je ponovo nosila u epizodi druge sezone serije And Just LikeThat... što je bio i više nego impresivan odabir za odlazak na Met Gala event.

profimedia-0735131588.jpg
Jose Perez / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Ukoliko ste ikada poželeli da upravo ovaj pernati dodatak bude vaš, sada imate priliku. Naime, Sotheby's je najavio kako će se na skorašnjoj aukciji ponuditi nekoliko izuzetno vrednih modnih primeraka, pa tako i vintage ures preparirane Rajske ptice koji potiče iz 1800-ih, i to tačno onaj koji je nosila Sarah Jessica Parker. Procenjuje se da će se prodati za iznos između 40.000 i 70.000 dolara.

Ovaj modni dodatak, opisan kao "Vintage Taxidermied Bird of ParadiseHeadpiece", prikazuje zelenu glavu ptice s malim smeđim perom i nekoliko većih plavih pera. Sotheby's je u službenom opisu artikla istakao da je aksesoar za glavu oduševio Sarah Jessicu Parker, "koja je bila očaran živim bojama i drskim modnim izričajem".

Nadodali su: “Od trenutka kada je svet ugledao Carrin detalj, ikoničan detalj je postao jedan od, ako ne i najupečatljiviji komad koji je obožavani lik ikada nosio, budući da savršeno otelotvoruje odvažan i ekstravagantan stil njenog lika.”

profimedia-0735131585.jpg
Jose Perez / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Na aukciji će se od ukupno 10 komada naći i večernja haljina Murray Arbeid koju je dva puta nosila princeza Diana, kao i njen kultni crveno-beli džemper Warm & Wonderful s motivom ovčica (procenjuje se da će postići do 80.000 dolara). Na popisu je takođe navedena haljina Alexander McQueen za Givenchy Kate Winslet, nošena na dodeli Oskara 1998, kao i crna čipkana haljina Norman Norell koju je nosila Michelle Obama, na božićnoj zabavi 2010. godine.

Sotheby’sova aukcija modnih dragulja traje od 31. avgusta do 14. septembra.