Trebalo je da pa prođe čak sedam epizoda druge sezone nastavka SATC-a, ali Carrie i Aidan su se zvanično ponovo ujedinili u "And Just Like That…". Završetak epizode ne otkriva u kolikoj meri će se njihov odnos dalje razvijati, zbog toga vam prenosimo reči same glumice o svemu što možemo da očekujemo u narednim epizodama.

Naime, u najnovijoj epizodi "And Just Like That…", Carrie dobija odgovor na svoju e-mail poruku od Aidana, nakon čega se dogovaraju da odu na večeru na Menhetnu. Zvuči romantično, posebno zbog toga što je prošlo 13 godina od kada su se poslednji put videli (svi se sećamo njihovog epskog susreta u Abu Dabiju u drugom delu SATC filma). Nakon toga se vraćaju zajedno do čuvene Perry ulice u kojoj Carrie živi i tu se dešava pravi zaplet ove epizode.

Da vam ne bismo otkrivali sadržaj čitave epizode, predlažemo da pročitate šta su to Sarah Jessica Parker i izvršni producent, reditelj i pisac Michael Patrick King imali da kažu.

Sarah Jessica ističe da su i "Carrie i Aidan sada različiti ljudi, tako da bi stvari koje su im se isprečile u prošlosti mogle da se posmatraju drugačije." Glumica nagoveštava nastavak i odgovorom da "on (Aidan) nije neko sa kim možete biti neobaveznom odnosu. On zaslužuje više — i kao lik, i kao glumac."

 Na pitanje zbog čega je Aidan oklevao o daljim koracima u vezi sa Carrie ispred njenog stana, Michael Patrick King objašnjava da je bilo važno da lik glumca Johna Corbetta uspostavi te granice. Komentariše i osećanja publike koja se pitala da li će se oni ponovo međusobno povrediti: "Ljudi su bili veoma svesni bola. Zato želimo da uvek pokažemo samosvesnost ljudi. Snažno je pokazati lik koji zna šta im se dogodilo i na neki način povlači crtu".

Michael takođe otkriva zbog čega smo videli toliko fotografija Carrie i Aidana pre nego što je ova epizoda uopšte emitovana:" Ideja je da su svi znali da su Carrie i Aidan ponovo zajedno u seriji, ali mi vam pokazujemo malo i ne odajemo sve. Pokazujemo vam njihov poljubac, ali vi ne znate početak, sredinu i kraj toga."

S obzirom na to da je ostalo još samo 3 epizode serije "And Just Like That…", možda je i bilo vreme da čitava priča dobije neki smisleniji oblik, a uvođenjem novo-starih likova, onaj originalni šmek Sex & The City-a postaje nešto opipljiviji nego što je bio slučaj sa prethodnim pričama u nastavku.

A, sve to, dok mi zapravo najviše isčekujemo kratkotrajni "povratak" Samanthe Jones.