Nogu je povukla Taylor Swift, njena „ženska banda“ deluje kao da nema kraja, sve svoje drugarice dokumentovala je nekoliko puta, a u poslednjem spotu Bad Blood statira joj impresivna ekipa koju, između ostalih, čine: Karlie Kloss, Lena Dunham, Lorde...

Madonna je podigla ulog spotom Bitch I'm Madonna gde su se pojavile: Nicki Minaj, Katy Perry, Beyonce, Miley Cyrus i Rita Ora. Ove nove klike znak su da slavne žene više nisu solo igrači i predstavljaju pravu inspiraciju da sve devojke okupe svoju ekipu. 

Na kraju krajeva, to je i pametan karijerni potez, u Madonninom slučaju interes leži u tome da je ona suvlasnica servisa Tidal na kome se premijerno pojavio njen novi singl. Kraljica popa učiniće sve za malo pažnje, ali psihološkinja Irene S. Levine, autorka knjige Best Friends Forever, objašnjava potrebu da se uspešne žene vezuju u klike. Umesto da jedna u drugoj vide opasnost, one vide šansu za istinsko povezivanje. Naime, te devojke jedine ih zapravo mogu razumeti. Predstavljamo vam najzanimljivije „bande“, inspirišite se i oformite i svoju „grupu za podršku“.

Duhovite devojke

Oni koji rade Saturday Night Live emisiju izgleda ostaju zajedno! Bar je tako u slučaju naše omiljene četiri komičarke. Tina Fey, Amy Poehler, Maya Rudolph, Kristen Wiig devojke su koje su učinile da ova emisija izgubi atmosferu muškog kluba. Sada su sve zauzete sopstvenim velikim projektima i promovišu koncept feminističkog humora. 

Vajb: One su urnebesne! Ali, takođe su i veoma poslovne.

Šta rade zajedno: Sreću se na dodelama nagrada (naravno da su one voditeljke), gostuju u emisijama svake od njih i igraju se sa svojom decom.

Izgled: Mogu nositi sve: od apa-drapa kombinacija do fine elegancije za crveni tepih.

Pridruženi članovi: Rachel Dratch, Rashida Jones, Melissa McCarthy.

foto: Profimedia

Taylor devojke

Ako bismo pokušali da nabrojimo sve članove Taylor Swift ekipe, bojimo se, ne bismo uspeli. Ali, probali smo da pobrojimo samo najbliže: Jaime King, Selena Gomez, Lena Dunham... Karlie Kloss dobija ekstrabodove kao posvećena najbolja drugarica.

Vajb: Devojke koje ceo svet obožava.

Šta rade zajedno: Grupni zagrljaji, neprikladno đuskanje na dodelama nagrada, selfiji iz kupatila (sa zajedničkih odmora).

Izgled: Savršene američke devojke.

Pridruženi članovi: Otprilike ceo Hollywood.

foto: Instagram ( Taylor Swift)

Novi talas

Ove bliske prijateljice su holivudska trupa mladih dobrih devojaka. Sve su otkrivene i obožavane zbog svog raskošnog talenta. Kiernan Shipka zablistala je u seriji Mad Man kao Sally Draper, Amandla Stenberg kao Rue u The Hunger Games, Willow Smith je postala zapažena zbog svoje ultrakul porodice, Tavi Gevinson istakao je blog i znanje o medijima, dok je Lorde, pa jednostavno − Lorde. 

Vajb: Njihova inteligencija i profesionalizam prevazilaze njihove godine, ali one su i dalje tako mlade i slatke.

Šta rade zajedno: Vole da obilaze buvljake, a skoro su nabavile i iste narukvice prijateljstva (što su nam pokazale na Instagramu).

Izgled: Slatko i eklektično, a ponekad biraju i veoma neobične komade (dovoljno su kul, da ih iznesu).

Pridruženi članovi: Hailee Steinfeld, Morgan Saylor.

foto: Kiernan Shipka

Sestrinstvo

Bella Hadid, Gigi Hadid, Kendall Jenner, Hailey Baldwin, Sofia Richie čine novu kliku. Ove devojke ozbiljno prete da prevaziđu svoje poznate sestre, a ako je suditi po njihovim profilima na društvenim mrežama, na dobrom su putu za to. Njihova popularnost vrtoglavo raste iz dana u dan.

Vajb: Svesne su svoje vanserijske lepote i ne boje se da je ovekoveče na (više od) milion selfija.

Šta rade zajedno: Pa prave selfije! 

Pridruženi članovi: Ireland Baldwin.

foto: Bella Hadid Instagram

Kul Britanke

Trio manekenki nerazdvojan je kada se nađu u Londonu. Cara Delevingne, Suki Waterhouse, Georgia May Jagger su it devojke Britanije koje se drže zajedno. 

Vajb: Predivne devojke koje vole da se blesave (izgledaju prelepo čak i dok se krevelje).

Šta rade zajedno: Kad se ne fotkaju, igraju fudbal u dvorištu.

Izgled: Neisfenirana plava kosa uz poneku neodoljivu „manu“ na licu (obrve, razmak između zuba, predugačke šiške).

Pridruženi članovi: Jourdan Dunn, Poppy Delevingne, Rita Ora.

foto: Instagram ( Cara Delevingne)

Priredila: Jelena Karakaš

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija