U svetu mode, gde se svi čine visoko obrazovani, inteligentni i načitani, jako je iznenađujuće čuti kako neki izuzetno uspešni modni stručnjaci ustvari nikada nisu diplomirali na fakultetu - a u nekim slučajevima, nisu uopšte ni išli u školu!

Upravo je takva situacija kod većine poznatih imena (i lica) mode.

U nastavku saznajte koja su još velika modna imena odustala od školovanja i diplome...

Anna Wintour - Odustala od završetka škole zbog preseljenja u London.

Mary Kate i Ashley Olsen - Započele studije na prestižnom američkom NYU fakultetu 2004. godine, ali odustale zbog "ličnih razloga" i rastućih obaveza.

Alexander Wang - Odustao od poznate američke škole "Parsons The New School for Design" nakon dve godine, kako bi mogao stažirati i započeti svoju karijeru u modi. 

Donna Karan - Kao i Wang, odustala je od "Parsons The New School for Design" fakulteta u 18. godini, kako bi mogla početi raditi u Njujorku i stvarati veze. 

Coco Chanel - Odustala od škole u 18. godini i nikad više nije potražila više obrazovanje.

Giorgio Armani - Ispisao se s medicine na fakultetu u Bolonji čim je shvatio kako ne može podneti krv.

Sophia Amoruso - Vlasnica poznatog brenda Nasty Gal, odustala je od fakulteta kako bi radila kao telohranitelj u jednoj školi za umetnost jer joj je hitno trebalo zdravstveno osiguranje. 

Heidi Klum - Započela s modelingom odmah nakon završetka srednje škole.

Jason Wu - Studirao je na Parsonsu, ali odustao kako bi mogao stažirati za dizajnere pre nego je uopšte zaradio diplomu.

Kanye West - Kanye se prebacio na Chicago State University s American Academy of Art akademije u Čikagu nakon samo jednog semestra, ali odustao je i od tog fakulteta zbog muzičke karijere.

Lauren Conrad - Preselila se u Los Anđeles nakon završetka srednje škole kako bi se bavila filmom i glumom.

Michael Kors - Odustao od škole nakon dva semestra kako bi započeo karijeru u modnoj industriji.

Ralph Lauren - Odustao od poslovne škole na Baruch koledžu kako bi dizajnirao kravate; osnovao je Polo Ralph Lauren te iste godine.

izvor: fashion.hr

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> http: //www.viber.com/ellesrbija