Ivan Erkić, industrijski dizajner

Za mene je dizajn kada se estetika uspešno stavi u službu serijskog proizvoda. Glavni cilj mi je da predmet ili prostor dobiju svoj prepoznatljiv karakter i iskomuniciraju sa svojim korisnicima, a tu komunikaciju smatram ujedno i osnovom svog rada. Kada bih morao da odaberem svoj slogan, to bi definitivno bio: Iskoristi svoje nedostatke. 

Marija Strajnić, arhitekta i dizajnerka 

Krećem se između arhitekture, dizajna i ilustracije i veoma mi je bitno da moji radovi budu iskreni prema idejama i spontani prema stvarnosti. Ljubav prema stvarnosti je veoma značajna u pogledu porekla moje inspiracije. Sve me inspiriše. Jednostavnost i lakoća, pre svega, a zatim svakodnevica, detalji, lepi ljudi, posebni predmeti, muzika... Da mogu da biram osobu sa kojom bih najradije sarađivala, to bi sasvim sigurno bio japanski arhitekta, Jun'ya Ishigami. Zaljubljena sam u njegov senzibilitet.

Valentina Brković, grafička dizajnerka i ilustratorka

Konstantno učenje, pokušaj da što preciznije realizujem svoje ideje i povremena improvizacija čine okosnicu mog rada. Tek sam na početku svog profesionalnog razvoja  i trudim se da stalno isprobavam nove tehnike i pristupe u radu, a da pri tom ostanem dosledna svom senzibilitetu. To nije uvek lako ali „You gotta laugh, ain’t ya sweetheart? Else you’d cry“. (iz filma Secrets&Lies). 

Tamara Pešić, grafička dizajnerka i tipograf

Stalno istraživanje, traganje, prokrastiniranje, plakanje, pronalaženje, radovanje i ponavljanje istog procesa – sve je to dizajn. Naravno i nezaobilazni deadline kao inspiracija. Verujem u reči Conana O’Briana da „If you work really hard and you’re kind, amazing things will happen.“ I zaista jeste potrebno puno napornog rada ne bi li se na najjednostvniji način što efektnije prikazalo ono što me predstavlja. Baš to je uvek moj cilj. 

Marija Đorđević i Snežana Veljković, Naša posla, dizajnerke torbi i obuće

Dizajn koji je funkcionalan, jednostavan i ponekad duhovit jeste naš izbor. Do sada najvećim uspehom smatramo to što smo pokrenule Naša posla i što projekat i dalje postoji, ali i to što se slažemo šta je prednja, a šta zadnja strana koverte. To nije mala stvar! Slogane nemamo ali zato imamo himne: Bowiejev Under pressure i Ispovid Šanpjera Kozmonauta Valentina Boškovića. 

Priredili: Milan Đačić i Teodora Jeremić

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija