Znamo je kao deo čuvene, a po svoj prilici i neponovljive sedmorke u svetu modelinga, koju su činile Cindy Crawford, Naomi Campbell, Christy Turlington, Claudia Schiffer, Linda Evangelista i Stephanie Seymour.

Svaka je bila jedinstvena i voljena od čitavih armija fanova, kako zbog izgleda, tako i zbog ličnosti, koja je u slučaju Helene Christensen prosto izbijala iz svake fotografije.

Iako je i sada teško ostati ravnodušan po pitanju njenog lika, upravo ta specifična persona koju poseduje ova dama magičnih plavo-zelenih očiju, učinila je da se još jednom do ludila zaljubimo u nju.

Helena bi bez problema mogla biti samozaljubljeni ego manijak, koga ne dotiču teme poput izgleda i starosti nas običnih smrtnica, ali ona to nije i po pitanju ove teme ima vrlo izražene stavove.

"Nisam uopšte oduševljena razgovorima o starenju ili pokušaju žena da ga preduprede i generalno opterećnošću po pitanju izgleda. Razlog za to je jednostavan - zašto se muškarci ne opterećuju ovom temom? Nije fer. Jači pol će na temu starenja ravnodušno slegnuti ramenima i reći vam da je muškarac poput vina, sa godinama sve bolji. Pri tom zarađuje više nego ikada pre, uživa u kasnom očinstvu sa 22-godišnjim modelom donjeg veša, koju će u ovo vreme sledeće godine verovatno zameniti sa nekom drugom, mlađom."

foto: Profimedia

O da, sve to ima poentu. Žene su opsednute starenjem i lepotom koja sa godinama lagano bledi, gubi se mladalački sjaj, bore su brojnije i dublje. Mi sve to želimo da zaustavimo, usporimo i prosto nađemo način da se rešimo tih užasnih podsetnika koji nam nedvosmileno govore kako se na ulici muškarci više neće okretati za nama, već za onima sa zaegnutom, blistavom kožom.

Da li je u pitanju uticaj medija koji nam uporno podmeće stranice pune isključivo mladih žena ili je to nešto što živi u svakoj od nas, nešto sa čim se svaka na svoj način bori, nismo sigurni ali želimo da znamo kako ti predivni modeli poput Helene Christensen uspevaju u tome. 

Kako im polazi za rukom da izgledaju zanosnije i od onih decenijama mlađih?

Hoćemo recept, želimo da nam otkriju tajnu neverovatnog izgleda u pedesetoj, sva njihova pravila, sve trikove i sva mala lukavstva.

"Zašto bi uopšte bilo ikakvih pravila? Važno je da se hranite zdravo i ostanite dosledni sebi i svom stilu. Sa 20 godina možete isto tako biti nezadovoljni izgledom, kao i kasnije u životu. Štaviše, sa 20 možete imati problema sa kilogramima i izgledati krajnje smešno u mini haljini, a sa 60 možete biti super seksi i izgledato sjajno u miniću," zaključuje Helena. 

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija