Subota je ujutru, devet sati, Los Anđeles. Studio Milk po kome se razliva prirodno svetlo, četvrta soba. Štender sa garderobom za naslovnu stranu stigao je na vreme. Na njemu vise samo Burberry stvari. Čuveni svetski top model i glumica filmova Transformers: Dark of the Moon i Mad Max Futy Road, it devojka Hollywooda, boginja crvenih tepiha, Rosie Huntington-Whiteley, ušetala je u studio u odelu i bez trunke šminke.

Hodala je po studiju bosonoga, jedući kupine i pileći file. Na stolu za ketering bio je losos, losos, još malo lososa i grčki jogurt. Uzela je nekoliko komada i stavila ih na tanjir. Rosie je i poznata po svom zdravom načinu života koji, koliko se i vidi, nije nimalo izveštačen.

Postala je model za Denim sa šesnaest godina, a u ceo modeling posao ušla je na velika vrata kao jedan od anđela brenda Victoria Secret. Kada ju je Terry Richardson fotografisao polunagu za Pirelli Calendar bilo je očigledno da nije jedan od žgoljavih modela: „Ponosna sam na svoju prirodnu lepotu, ne opterećujem se trendovima izgleda i imam svoj put koji pratim‟, rekla je.

Iako je u svetu glume tek na početku, ova dvadesetdevetogodišnjakinja u modelingu je svoj na svome. Tokom ovog snimanje bila je opuštena i kretala se ispred objektiva mekano i prirodno. 

Kakvo je danas bilo snimanje?

Bilo je brzo i lako. Fotograf Naj Jamaï i ja često radimo zajedno.Volim  njegove kampanje.

Da li ti se dopadaju stvari koje si nosila danas?

Naravno da mi se dopadaju. Kao što vidite, sve je Burberry. Zar vi ne mislite da su stvarno kul? Uvek se radujem novim kolekcijama Christophera Baileya.

Ti si jedno od zaštitnih lica brenda Burberry još od 2008. godine, kakva je izbliza saradnja sa Christopherom?

Prvi kontakt s njim bio je na moj dvadeset prvi rođendan. Bila je reč o slikanju kampanje. Znam ga dugo i mogu da kažem kako je on najtoplija i najiskrenija osoba koju sam upoznala u modnom svetu. 

Koja je jedna od najdragocenijih godina vašeg života do sada?

Ako bih morala da odlučim, onda bi to bila moja dvadesetčetvrta godina. Tada je pušten moj prvi film, a i karijera mi se preokrenula. Prestali su da me posmatraju kao „devojčicu‟. Ta godina bila je puna profesionalnog i ličnog rasta i razvoja. 

Da li pratiš modu?

Više uživam u dobrom stajlingu klasičnih komada, jednostavnih stvari. Kada je o modi reč, trebalo bi da nosite garderobu kako biste izgledali bolje, a ne da biste bili neko drugi. 

Kada biste morali da odaberete omiljeni komad, šta bi to bilo?

Luda sam za mantilima. Pogotovo mi se dopadaju ovi iz Burberry kolekcije jesen/zima 2016. koji ekstremno naglašavaju ramena. Klasični trenč takođe vrlo je seksi, a može biti veoma kul i opušten. Nema šanse da se desi da vam taj komad garderobe zastari.  

Donji veš, garderoba za spavanje, parfemi, kozmetika, sve više se pojavljuješ kao autor...

Obožavam donji veš. Kolekciju sa brendom Marks & Spencer pripremala sam više od četiri godine. Želim da se proširim na što više polja. 

Kako se nosiš sa svakodnevnim stresom u jet-set životu?

Često me to pitaju. Vežbam, idem na masaže, hidriram kožu i sve to pomaže, mada mislim da nema nekog konačnog, jedinstvenog rešenja. I za mene je to svakodnevni izazov.

Tokom 24 sata, koji su ti omiljeni trenuci?

Obožavam svoje pse Dolly i Peggy i sve trenutke s njima. Takođe, uživam u jutarnjoj kafi.

Tvoja filozofija o zdravom životu inspiriše mnoge ljude, šta bi im poručila?

Kada se osvrnem na svoju karijeru, zaista sam imala teških trenutaka. Mada se i oni prevaziđu kad imate pozitivan pogleda na stvari, a i kad vežbate. I vežbate i vežbate i vežbate...

Tekst: Joo Ga Eun

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/