Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako da živite poput Joan Crawford: Najčuvenije misli legendarne glumice

Mnogo pre knjige Gwyneth Paltrow koja je postigla ogroman uspeh sa svojim beauty priričnikom pod nazivom Goop, ikona starog Holivuda otkrila je obožavaocima kako se neguje, opušta, leči prehladu...

  Izvor: Foto: Profimedia

U pitanju je knjiga My Way of Life, izdata 1971. godine, koja je brzinom svetlosti postala apsolutni bestesler širom sveta. Svi su želeli da znaju šta na temu života ima da kaže omiljena Joan Crawford, ali i da zavire naravno u njen život.

U ovom zanimljivom lifestyle priručniku naći ćete neke zaista praktične savete ili makar one vredne razmatranja, ali i one koji su svakako nepraktični za sve ljude koji ne žive glamuroznim životom.

Nama je međutim ovaj nepraktični deo bio možda i interesantniji, iz prostog razloga što smo ga posmatrali sa krajnje humorističkog stajališta.

O kućnim poslovima

Osećam veliko zadovoljstvo kada kleknem i ribam pod. Da, tako je. Iz prostog razloga: U periodima kada ne radim i ne snimam, a to se može trajati i mesecima, imam mnogo dodatne energije. Ribanje je za mene najbolja vežba na svetu. 

O dugovečnom braku (važna napomena: Udavala se četiri puta)

Razgovarajte sa svojim suprugom o njegovom poslu. Izvucite to iz njega ako morate. Znam šta ćete reći: Ali moj muž je blagajnik, ne znam ništa o toj temi. Za početak možete sledeće: Je l' bilo nekih pljački danas?

O planiranju večere za goste

Kada pravim plan za meni to jest jelo koje ću poslužiti svojim gostima, uvek prvo razmatram boje. Važno mi je i da ono izgleda lepo kada ga serviram. Crveno povrće pored žutog vući će vas da ga probate, dok belo i žuto bađ i neće.

O branču

Amerikanci koji su prespavali prvi deo dana izmislili su branč! Međutim, hrana kao i atmosfera koja vlada tokom ovog obroka, slična je onoj koja se praktikuje u engleskim selima tokom doručka ili kasnoj večeri u Francuskoj. Izbor namirnica i jela ograničen je koliko i vaša mašta.

O prenošenju sopstvenog ukusa na decu

Kada su moja deca (blizanci) slavili svoj deveti rođendan, pozvali su čitav razred na proslavu i potpuno sami osmislili događaj i meni za goste. Na jelovniku su se našla jela poput njujorškog odreska, kombinacije nekoliko vrsta sireva, salate, kao i vina za odasle. Tu je naravno bila i torta ali Dom Perignon. Ni jednu stvar sa ovog spiska im ja nisam sugerisala, mada znam da je teško poverovati u to.

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Najpopularnije

Moda

Celebrity