Nije tajna da u poslednjih nekoliko godina modna industrija obožava mladost, i to u bukvalnom smislu reči.

Današnji modeli počinju svoje karijere sa samo sa 14 ili 15 godina, te ako prođete kroz stranice bilo kog modnoh magazina shvatićete da žene u određenim godinama jednostavno nisu deo tog kluba.

Ipak, izgleda da je tome došao kraj, s obzirom da su mnogi dizajneri u poslednje vreme počeli da angažuju prelepe starije manekenke, koje su u sedmoj ili osmoj deceniji života.

Veliki brendovi poput Ralph Laurena, Dolce & Gabbane i Céline su iznenadili ceo svet kada su se pre nekoliko sezona odlučili za 70-godišnje manekenke koje su krasile njihove kampanje. 

Upravo zato, želeli smo da vam predstavimo naše omiljene modele, starije od 70 godina koje sa istom strašću i ljubavlju obavljaju svoj životni poziv: poziranje pred svetlima fotoaparata i  šetanje najluksuznijih kreacija. 

Gitte Lee

Gitte Lee (81) je rođena u Kopenhagenu, a svoju karijeru u modelingu započela je sa 26 godina. U 2010. godini, dizajnerKA Célinea Phoebe Philo ju je angažovala kao jednu od zvezda kampanje za jesen/zimu 2011,

Foto: Instagram / agustinavisentini

Lauren Hutton

Lauren Hutton (72) se smatra ikonom u svet modelinga. Američka boginja se pojavila na naslovnoj strani Vogue magazina, neverovatnih 26 puta!

Foto: Instagram / alemdergisi

Daphne Selfe

Daphne Selfe ima 88 godina, a bavi se manekenstvom od 1949. godine. Kada je imala samo 20 godina, pojavila se na naslovnici magazina u svom rodnom gradu, Londonu. Poznato je da se zaklela da se nikad neće povući sa scene.

Foto: Instagram / age_aesthetics_club

Carmen Dell'Orefice

Američka manekenka Carmen (85) poznata je u modnoj zajednici kao zvanično najstariji model na svetu koji aktivno radi. Ona se proa pojavila u američkom Vogue magazinu, 1946. godine, a zatim više puta krasila njegove editorijale.

Foto: Instagram / esteticamagazine

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/