Penélope je svoju uspešnu karijeru započela još kao tinejdžerka, sa svega 15 godina. Prvo u rodnoj Španiji, kao model i glumica, a ubrzo i u Americi. Ova predivna 43-godišnjakinja, kao tipična latina važila je godinama za seks simbol, a i dalje je na listi kao jedna od najpoželjnijih žena sveta.

Iako vrlo popularna i fatalna, Penelope je po pitanju ljubavnog života, koji je godinama intrigirao javnost, ostajala prilično pritajena.

Bila je tri godine u vezi sa Tomom Cruiseom, koga je upoznala na snimanju filma Vanilla Sky.

Važi za muzu čuvenog režisera Pedra Almodovara, sa kojim je bliska prijateljica već više od dve decenije.

Dok je njeno srce u potpunosti osvojio tek 2010. godine muškarac za koga se udala i sa kojim ima dvoje dece, takođe španski glumac koji je proslavljen i u Holivudu - Javier Bardem.

Volela sam ljudima da sečem kosu. Kada sam imala devet godina, provodila sam nekoliko sati dnevno u frizerskom salonu mojih roditelja, te i dalje i danas - pravim frizuru onome ko mi dopusti. A to često učini jedna od mojih najbliskijih drugarica Salma Hayek. U jednom trenutku kada je nestalo struje u njenoj kući i imale smo samo sveću kao izvor svetlosti, dopustila mi je da joj skratim kosu i napravim frizuru - ona mi zaista veruje.

Ništa ne može da se meri sa razgovorom koji vodite sa detetom. Najsnažnija osećanja koja sam ikada iskusila jesu ona koja osećam kada moja deca gledaju u mene i način na koji to rade. Kada postanete majka to vam omogućava da posmatrate život iz drugačije perspektive, kao da ste dete ponovo. Čak se i vaša veza sa prirodom menja; kao da posmatrate drvo nekim novim očima.

Svakog dana i svake godine, upoznajete sebe bolje, ali nikada ni približno da saznate sve misterije u vezi sebe. Ponekad, nakon nekog bolnog iskustva u životu, sagledaćete taj period sa udaljenosti iz potpuno druge perspektive i uspomena na i uspomenu na taj događaj posmatraćete sa prijateljskom naklonošću.

Starenje je nešto vredno slavlja. Kada god bi me pitali "kako se osećam povodm starenja", preskočila bih odgovor. Kako vas neko to uopšte može pitati kada imate 25? Postoje samo dobre stvari u vezi starenja. Mi u Španiji tako gledamo na ovu večitu temu.

Nikada previše puta ne možete reći "hvala".  Zahvalnost će vam uvek doneti dobre stvari.

Posedujem neke fantastične fotografije, koje niko nikada nije video. Kada sam prvi put videla spot Michaela Jacksona “The Way You Make Me Feel” iz 1987., bila sam potpuno oduševljena izgledom devojke u spotu i želela sam da izgledam poput nje. To je period kada sam nosila najluđi minival koji možete zamisliti.

Izdržati čitav mesec sa primanjima koje su imali moji roditelji, bio je vrlo težak posao za njih. Posedovali smo samo ono osnovno, ali mi je u isto vreme pruženo toliko ljubavi da sam vrlo zahvalana za odrastanje kakvo sam imala.

Otišla sam u Ameriku sa povratnom kartom. Mislila sam da ću se zadržati svega tri meseca, koliko je trajalo snimanje The High-Lo Country. Međutim, ponuđena odmah mi je ponuđena i sledeća uloga.

Volim svoju zemlju, Španiju, i izabrala sam da živim tu, ali uvek sam se osećala kao građanin sveta.

Strah od straha, ono je što vas u najvećoj meri može paralisati. Strah je naš najgori neprijatelj. To je osećanje koje može utiacti na najrazličitiji spektar odluka, te se uvek borim protiv njega, da me ne lliši slobode koju posedujem.

Nosim očev prsten. Imala sam prsten moje bake, koji sam uvek nosila, ali su mi ga ukrali, a to je parče nakita koje ne možete zameniti ni sa jednim drugim.

Kao deca, moja sestra Monica i ja zaključavale smo se u kupatilo sa modnim magazinima i crtale. Ne smatram da sam ekspert na polju dizajna (sestre su nedavno dizajnirale kolekciju za Mango i Agent Provocateur) ali trudimo se.

Čula sam toliko priča o sebi kada sam bila dete i o tome koliko sam nevaljala bila, tako da mislim kako u tome ima neke istine.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/